Hundedritt «på avveie» i Egersund og omegn

Det er dessverre mye hundedritt som ligger langs veier og stier i Egersund og omegn. Årsaken er selvfølgelig såre enkel; hundeeiere som tar dyret sitt med på luftetur, men som ikke er like nøye med å plukke opp hundedritten. Dette ligger dermed igjen rundt om der folk ferdes. Ingenting er vel mer irriterende og illeluktende enn å sette seg i bilen eller komme hjem med hundedritt på skoene etter en ellers fin tur i det fri.

Også de svarte eller grønne hundeposene med hundedritt ligger igjen langs veier og i naturen. Dette er minst like ille når vi tenker på hvor lang tid det tar før plastikk brytes ned og forsvinner.

Å gjøre noe med dette problemet, er i utgangspunktet en meget enkel sak; hver hundeeier tar ansvar for sin egen hund. En rull med plastposer i lommen når en lufter hunden og så kaste denne i søppelen, er alt som skal til for å få jobben gjort.

Nå er jo heldigvis de aller fleste hundeeiere sitt ansvar bevisst, og de ordner dermed opp etter hunden sin på tur. Men en sterk oppfordring sendes herved til resten av hundeeierne om at drittjobben må de få gjort selv.

Det er jo en selvfølge at man tar med seg hjem det hunden måtte legge fra seg. På den måten kan alle ferdes sammen både på veien og i naturen på en mye hyggeligere måte, uten å måtte passe på at en ikke tråkker i hundedritt.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s