«Elveparken scene» – en god ide?

Elveparken har blitt et samlingspunkt for mange av byens innbyggere og tilreisende. Hva med å gjøre den til noe mer?

Ved å bruke en mobil scene som kan plasseres ut i Lundeåne (som vist på bildene) ved ulike anledninger, kan Elveparken f.eks. brukes som konsertområde, et sted til utendørs forestillinger eller andre arrangementer, selvsagt både for barn, familier eller voksne. Her tenker jeg at både kommunen og private aktører kan stå for ulike arrangementer.

Scenen må naturligvis være enkel å montere og demontere (eventuelt løftes på plass av en kranbil), og den må tas ned når vannstanden i Lundeåne tilsier det. Men siden bruken er mest aktuell fra mai til august, vil dette vanligvis ikke by på problemer. Det hadde også vært fint dersom næringslivet i Egersund og omegn kunne ha sponset scenen.

På området rundt Elveparken er det plass til mange publikummere. Ved å leie deler av parkeringsplassen til Spar i tillegg til området som tilhører Elveparken, er det snakk om flere hundre. Det vil også være enkelt å ha kontrollen på de som vil være tilskuere siden området er forholdsvis avgrenset med inngang enten fra Tyskerbrue eller parkeringsplassen ved Spar. Dette gjelder spesielt når det er arrangementer med billettsalg.

Det som også hadde vært ekstra hyggelig, er at beboerne av Lundeåne bo og servicesenter kan få med seg det som skjer i Elveparken av ulike arrangementer, enten gjennom vinduene eller like utenfor bygningen.

I tillegg synes jeg det kunne det vært spennende med et samarbeid med Elverhøy. Kanskje det kunne blitt servert mat og drikke der i forkant av et arrangement i Elveparken. Her kan private aktører stå for salg og servering. Det kan f.eks også kjøres parallelle arrangementer på de 2 stedene hvor publikum kan vandre litt frem og tilbake.

Kanskje det er nok med Elverhøy som utescene her i Egersund, vil nok mange tenke. Og de har muligens rett i det. Men jeg synes det hadde vært kjekt med en slik scene midt i sentrum i tillegg, der det er plass til flere hundre publikummere. Når Byteltet heller ikke lenger ser ut til å bli satt opp igjen, mangler det et sted for større arrangementer i sentrum. Jeg tror også det hadde vært bra for butikkene, spisestedene og andre i sentrum dersom det samles så mange folk midt i byen.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s