Nei til bobiler på Jernbanekaien

Eigersund parkering har søkt kommunen om dispensasjon til å la Jernbanekaien (bytelttomten) bli bobilparkering med plass til 14 bobiler. Dette kommer frem i en artikkel på Dalane Tidendes nettavis i dag (lese mer ved å trykke -> HER). I artikkelen kommer det frem at både Rådmannen, plankontoret og veg- og utemiljøsjefen i kommunen er negative til søknaden, og de anbefaler at politikerne sier nei til dispensasjonen av ulike årsaker. Argumentene for et avslag er godt begrunnet.

Dessuten er prosessen med å etablere Folkepark på Jernbanekaien tidfestet til å settes i gang i år. Dette var et av kravene SV fikk gjennom under forhandlingene med Høyre og Arbeiderpartiet etter kommunevalget i fjor for å støtte de nevnte partiene. Jeg mener at det da blir rett og slett merkelig hvis politikerne skal gi Eigersund parkering dispensasjon til å bruke området til bobilparkering samme år som planleggingen av Folkepark er bestemt iverksatt. Dette gjelder særlig siden strømforsyningen må forandres og det elektriske anlegget utbedres dersom bobilgjestene skal få bruke strøm på Jernbanekaien samt oppmerking av plassene skal gjennomføres. En slik investering vil være mer eller mindre bortkastet siden området skal, som nevnt, utvikles til Folkepark i nærmeste fremtid.

Når det gjelder det estetiske, noe som også er viktig i en by som Egersund, vil ikke akkurat 14 bobiler parkert på byens beste tomt etter min mening være noe å trakte etter. Det estetiske har også blitt diskutert ved plasseringen av byteltet som har stått på samme sted en årrekke. Om det blir noe vakrere på tomten med bobiler parkert på det samme stedet, er i beste fall svært tvilsomt. Men her er vel smaken kanskje som baken; delt.

Bobilfolket er som alltid hjertelig velkomne til Egersund, og stadig flere finner veien til Egersund og omegn. Og det er ikke så rart siden vi har et av landets vakreste området og en koselig småby. Men det finnes mange andre alternativer for bobilgjestene enn en eventuell bobilparkering på Jernbanekaien.

Drar man på bobilferie eller bare ønsker å være i Egersund og omegn noen dager eller en helg, finnes det nok av overnattingsmuligheter. Ønsker man å feriere over litt lengre tid, finnes det flotte campingplasser i nærheten. Steinsnes Camping ligger bare 5 minutter utenfor sentrum (les om denne campingen –> HER), og på vakre Eigerøy finner man Skadberg Camping 10 minutter fra Egersund by (les mer –> HER ). Ønsker man derimot å tilbringe noen dagen midt i sentrum, er det allerede en egen bobilparkering 1 minutt fra gågaten midt i sentrum (les mer om bobilparkeringen –> HER).

Etter min mening er Jernbanekaien selve «indrefileten» i Egersund. Jeg synes at området ikke bør brukes til bobilparkering. Ikke bare pga av det estetiske og det faktum at det er vedtatt av flertallspartiene i kommunestyret at man skal etablere en Folkepark på Jernbanekaien, men også av hensyn til de campingplassene vi allerede har i Egersund og omegn. Disse lever av å ta imot bobilgjestene som besøker området vårt. Dessuten har vi allerede et tilbud om bobilparkering i Årstaddalen midt i sentrum som sjelden er full. Her er det også mulig å utvide tilbudet ved å fjerne flere parkeringsplasser for personbiler dersom det er bruk for noen flere plasser til bobiler.

Jeg synes forøvrig at man gjerne kan fjerne parkeringsplassene som allerede er på Jernbanekaien nå og midlertidig plassere ut f.eks. benker, bord, blomster og lignende til sommeren slik at byens befolkning og andre kan sitte ved havnen og nyte flotte sommerdager i vakre Egersund. Men det blir en annen diskusjon 😉

Så la oss bruke Jernbanekaien til glede for byens befolkning og tilreisende, da må politikerne si nei til å gi dispensasjon til bobilparkering på Egersund beste tomt.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s