Påsken er tross alt ikke så verst i Egersund

Dette blir en annerledes påske for oss alle på grunn av smittetiltak mot koronaviruset. Det er mange ting vi pleier å gjøre i denne høytiden som dessverre ikke er mulig i år. Fritidsreiser, hytteturer og utenlandsturer er ikke tillatt. Store sammenkomster, fester, påskemiddager med storfamilien og andre festligheter må utgå. Gudstjenester, kino, idrett, dansesteder og kulturlivet er stengt ned. Men heldigvis er det enda noen ting vi kan gjøre:

Påske er for mange synonymt med båtpussen. Dette er tiden når båten skal på sjøen. Ingenting er mer koselig enn å se båtlivet våkne opp etter en lang vinter med tøffende båter rundt om i skjærgården vår. Så satser vi på at været blir såpass godt at båtfolket får tatt «vårånnå»

MC-folkene pleier også å våkne til liv rundt påsketidene. Det samme gjør de som lengter etter å komme i gang med hagearbeidet etter noen passive måneder i vintermånedene. Vi får lengre dager og høyere temperatur, selv om april måned til tider kan være litt lumsk i forhold til været. Dette kan skifte fra kalde dager med regn og vind til nesten sommer fra den ene dagen til den andre.

Været påvirker oss egersundere i stor grad. Vi ser at ved dager med flott vær og høye temperaturer, øker aktiviteten blant byens borgere betraktelig. Det kan nesten virke som mange har gått i hi om vinteren for nå å våkne opp når våren endelig har kommet. Mange har fått på seg treningstøy og joggesko eller tatt frem sykkelen. Kanskje det er bikini – eller badebukseformen som skal på plass før sommeren?

Mange egersundere liker å dra til fjells i påsken, og det meldes om greit med snø et stykke opp i Sirdalen og ellers i høyfjellet. For de som har hytte i fjellet, blir påsken annerledes i år på grunn av hytteforbudet. Så da må det bli dagsturer for de som vil oppsøke snøen. Nå er dessverre alle alpinanlegg stengt i påskeferien, så da er det bort-over-ski som gjelder. Det er kjekt med flott vær og godt føre med en påskesol som varmer i fjellheimen. En god del egersundere liker seg i vinterlandet nå på slutten av den kalde årstiden, og det kan man godt forstå.

I år må de aller fleste holde seg hjemme i påsken. Og det er jo forståelig pga koronaepidemien. Da er det jo bra at påskeferie i Egersund ikke er så verst det heller. Været skal visstnok, i følge langtidsvarslene fra YR, også bli ganske så bra i år. Så får vi håpe at meteorlogene ikke skifter mening utover uken.

Å ta seg en tur i sentrum, vandre i Egersunds vakre natur, ta seg en fisketur langs sjøen eller en tur til fyret og Skadbergsanden; kan det bli noe bedre enn det? Og får en i tillegg gjort litt i hagen, vasket bilen, børstet støv av hagemøblene og fyrt opp i grillen, da er påsken tross alt ikke så verst i Egersund 🙂

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s