Både eldre og ansatte får det bedre i Eigersund

Ansatte innen Helse og omsorg gjør en fantastisk jobb her i kommunen. En av oppgavene i etaten, er å gi brukerne av sykehjemmene så gode tjenester som mulig. Og det gjør de ansatte. Man hører ofte fra takknemlige syke og eldre at de er fornøyde med de gode hjelperne som jobber på sykehjemmet der de bor. Dessverre er det ikke nok sykehjemsplasser for alle som behøver det i Eigersund, men nå skal dette bli bedre. Det skal jeg komme tilbake til senere i innlegget.

Som nevnt ovenfor, har vi mange dyktige ansatte innen Helse og omsorg. Til alle døgnets tider er de på jobb for å gjøre alderdommen til våre eldre så god som mulig. Dette er yrker jeg har stor respekt for. Dessverre er det mange innen Helse og omsorg som må jobbe deltid, ofte i latterlige lave stillingsstørrelser det ikke er mulig å leve av. Dermed må de ta flere små stillinger eller ekstravakter for å få en lønn det går an å leve av. Dette gir en uforutsigbar hverdag der flere ikke vet når og hvor de skal jobbe uke for uke. Men nå skal dette også bli bedre.

Det har lenge vært tverrpolitisk enighet i kommunestyret om at vi behøver flere sykehjemsplasser her i Eigersund kommune. Men tiltak for få flere plasser, har uteblitt. Nå kan vi endelig forvente at dette endrer seg. Vi har nemlig fått et nytt flertall i kommunestyret som må innfri på dette.

Under forhandlingene om nytt flertall i kommunestyret, slo SV seg sammen med Ap og H. I den forbindelse presenterte SV en liste med krav som Ap og H måtte godta før SV ville bli en del av flertallet. De fikk det som de ville, og et av kravene var at «Egersund skal øke tallet på sykehjemsplasser». Dette er selvfølgelig godt nytt først og fremst for de eldre, men også for pårørende som vil det beste for sine. Nå blir det vår oppgave å følge med at dette løftet blir innfridd.

På den samme kravlisten fra SV som Ap og H godtok, står det at «Eigersund skal øke tallet på faste, hele stillinger». Dette har det også vært enighet om i kommunestyret, uten at det har skjedd så mye på det området. Nå har altså SV, Ap og H forpliktet seg til å øke tallet på faste og hele stillinger i kommunen, og dette kommer de mange som går ufrivillig deltid bl.a i Helse og omsorg, til gode. Mange kan nå regne med å få 100% faste stillinger dersom de ønsker det. Igjen må vi se etter at politikerne gjør det de har lovet.

I slutten av denne måneden presenterer Rådmannen et forslag til kommunebudsjett som skal behandles og vedtas av det nye kommunestyret før jul. Dersom det ikke er rom for å øke antallet sykehjemsplasser i budsjettforslaget, blir det flertallspartiene sin oppgave å skaffe det. Nå har det nye flertallet første mulighet til å vise at valgkampløfter og avtaler ikke bare blir tomme ord, men at de står for det de har lovet. Dette gjelder også når det gjelder hele og fulle stillinger for de ansatte. Det fortjener både de som behøver sykehjemsplasser og de ansatte som jobber i kommunen.

Arild S. Meland

Én kommentar Legg til din

 1. Anne Berit Netland sier:

  Du glemte et viktig punkt de også har blitt enige om i eldreomsorgen. Nemlig å ansette Aktivitør på sykehjemma. Dens oppgave er ikke pleie. Men gi dem en innholdsrik alderdom ,aktivitet så de slipper å mygle av kjedsomhet
  Idag blir de ikke bare blir tatt opp, gitt mat og medisiner.
  Om de ansetter Aktivitører får de også aktiviteten de har krav på som andre pleiere ikke har tid til. I stortingsmeldingen om leve hele livet står det at de eldre har krav på minimum 1 time aktivitet hver dag . Det har ikke Egersund innfridd enda. Men kommet til enighet om at denne perioden skal Aktivitør ansettes hvis det er å stole på.
  Den dagen de ansetter en Aktivitører i Egersund i faste stillinger blir der flaggdag hos meg. 1 stakars 100% stilling innfrir ikke 1 time tilpasset aktivitet til alle hver dag. Der er mange pasienter som skal aktiviseres. Har jobbet med å få inn Aktivitører i Egersund i 12 år. Mast på politikerne hvert år det er valg. Både kommune og stortingsvalg. Dette er en lang proses.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s