Skrivergården blir foreningshus

Eigersund kommunen kjøpte Skrivergården av Christian Feyer i 1869, og fra 1879 ble den brukt til skoleformål i 112 år. Etter restaureringen i 1991/1992 holdt kommunens kulturadministrasjon til her, men den har nå blitt flyttet. Ingen forstår hvorfor Egersund Husflidslag og Kulturskolen nettopp har blitt «kastet ut» av Skrivergården, men nå står altså bygningen tom. Hva Skrivergården skal brukes til i fremtiden, skal snart til politisk behandling.

Dalane Folkemuseum og det nyoppstartet Feyerselskapet har meldt sine interesser for bygget, men foreløpig er ingenting avgjort. Hva med å la lag- og foreninger i Egersund og omegn få bruke Skrivergården?

Allerede i dag holder Turnforeningen til i Turnhallen, nabobygget til Skrivergården. I 11 år holdt Egersund Husflidslag, som tar vare på lokale håndverktradisjoner, til i lokaler i Skrivergården. Andre foreninger trenger lokaler til aktivitetene sine i byen. Hvorfor ikke samle disse i Strandgaten?

Ved å gjøre Skrivergården til et foreningshus, vil vi få økt aktivitet i ytre bydel med et yrende foreningsliv som kan samarbeide på tvers ved ulike tilstelninger og arrangementer. Slik kan bygning bli brukt til glede og nytte og dermed også til det beste for både barn, ungdom og voksne i Egersund og omegn.

Arild Sigve Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s