Egersund – mopedenes mekka

Egersund og omegn er uten tvil en av byene i Norge med høyest mopedtetthet i forhold til folketallet. Daglig ser vi parkeringsplassen ved Dalane Videregående skole fylles opp av disse motoriserte to-hjulingene som er svært populære blant 16 -17 og 18-åringer. Spredt bebyggelse og et ønske om å komme seg frem når og hvor en selv vil, er nok to av grunnene til at det er greit å kunne bruke mopeden.

Mange foreldre opererer med 2 tidsepoker; før og etter at den håpefulle har fått mopedlappen. Før lappen blir det mye kjøring med henting og bringing til alle slags aktiviteter og gjøremål. Etter lappen er i lomma til ungdommen, bedrer dette seg betraktelig og foreldrene kan la bilen stå i mye større grad. Men dette holder seg bare til ungdommen blir 18 år og får bilsertifikatet, da ser mange foreldre ikke bilen sin i det hele tatt 🙂

Uvær, kulde og glatte veier ser ikke ut til å stoppe de tøffe ungdommene. Når det gjelder bekledning, er nok dette så ymse. Her kan nevnes nakne ankler og tynne jakker som utrustning hos mange mopedister. Men mobilitet ser ut til å være det viktigste, og frem kommer de stort sett på en grei måte rundt om i byen, kommunen og ellers hvor de måtte ønsker.

Det hender at det er ulykker der mopedistene har fått smake asfalten og slått seg litt her og der, og dessverre er ikke alle like flinke til alltid å følge trafikkreglene . Men heldigvis er det lenge mellom alvorlige ulykker der mopedister er innblandet. Når det er sagt skal en lete lenge etter mopeder uten riper og skader. Så at mange av ungdommene som trakterer mopeder innimellom er utsatt for små uhell som f.eks velt, er det nok ingen tvil om.

Nå går det mot kaldere tider, og forhåpentligvis lar ungdommene mopedene stå når frosten og glatte veier slå inn. Så får vi håpe at ingen kommer opp i farlige situasjoner og ulykker, men kjører trygt og fint 🙂 

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s