Vinmonopolet og biblioteket bytter lokaler

Eigersund kommune har kjøpt Lerviksgården, og bygningen skal brukes til nytt Rådhus. I dag er det i tillegg andre som leier lokaler i det fremtidige Rådhuset, bl.a Vinmonopolet, Easy og Mama’s pizza. Det ser det ut til at de ulike leietakerne også kan gjøre fremover selv om det blir med kommunen som utleier.

Politikerne i kommunen ønsker nye lokaler til biblioteket som i dag er lokalisert i Amfi Eikunda. Dette koster visstnok kommunen i underkant 1 millioner i leieutgifter hvert år. Dessuten er plasseringen av biblioteket ugunstig; «bortgjemt» i 2.etasje og lengst bakerst på etasjen.

Hva om Vinmonopolet og biblioteket bytter lokaler? Da kan vi som liker noe godt i glasset, stikke innom Amfi Eikunda og handle litt til helgen, mens biblioteket får en fin plassering midt i byen med flotte utstillingsvinduer samt lyse og gode lokaler. At Vinmonopolet ikke får like god tilgjengelighet, er ikke så farlig. Eigersundere vil nok uansett finne veien dit når flytende væsker skal handles inn 😉

Det er strenge krav til både bibliotek og Vinmonopol i forhold til hvor høy vekt gulvet i lokalet skal kunne bære. Alle flaskene på Vinmonopolet og bøkene på biblioteket veier svært mye. Så praktisk sett er det fullt mulig å bytte lokaler.

Om kommunen har bindende leieavtaler med Amfi Eikunda i forhold til biblioteket, vet jeg forøvrig ikke. Men når det gjelder Vinmonopolet, er det vel opp til den nye eieren, altså Eigersund kommune, å avgjøre om de vil videreføre denne leieavtalen eller ikke.

Biblioteket skal uansett flyttes fra Amfi Eikunda til nye lokaler, det er allerede bestemt av flertallet i det nye kommunestyret. Jeg tror at ved å flytte biblioteket til Lerviksgården, vil vi få et praktisk og lett tilgjengelig bibliotek midt i byen. Dette mener jeg vil gi økt aktivitet og flere besøkende. I tillegg slipper kommunen å leie eller kjøpe andre lokaler i sentrum som skal huse biblioteket i fremtiden.

Arild S. Meland

2 kommentarer Legg til din

  1. Thomas Kalve sier:

    Jeg regner ikke med at dere følger normale presseetiske regler, men overskriften «Vinmonopolet og biblioteket bytter lokaler» er vel ikke annet enn ren løgn? Skjønner det er vanlig med «clickbait»-overskrifter for tiden, men å lyve er vel ikke greit – selv for en blogg.

    Liker

    1. Ser vel ikke på det som løgn, bare et forslag.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s