Hvem skal styre de neste 4 årene?

Ordførerkandidater fra de ulike partiene (skjermbilde fra Dalane Tidendes nettavis)

Mange flotte og dyktige folk har i lang tid nå stått på for å gjøre en innsats for lokaldemokratiet vårt. Vi har møtt engasjerte folk fra hele det politiske landskapet. Det imponerer, og det er bare å takke for det.

Det er mye de fleste er enige om i lokalpolitikken, og det er ikke alltid så lett å skille partisakene fra hver andre.

Alle partiene vi gi barna våre en trygg og god oppvekst der skole er en viktig sak. Vekst og verdiskapning i næringslivet i Eigersund blir fremhavet av alle partiene. Andre viktige saker hos alle partiene, er en god eldreomsorg og fremskynding av Eigerøy bro. De fleste partiene ønsker å redusere eller fjerne eiendomsskatten når økonomien i kommunen vår bedrer seg. Dette er bare noen av sakene det er enighet om i Eigersund kommune.

Men det er også ulikheter mellom partiene. Noen ønsker å prioritere kulturhus eller kulturscene, andre ikke. Miljøet og miljøvern står sterkt i noen partiprogrammer, i andre programmer blir det nesten ikke nevnt. Enkelte partier vil jobbe for fortsatt sykehusdrift i Eigersund, andre partier sier ikke noe om dette når de presenterer politikken sin. Når det gjelder ny E39 gjennom kommunen vår, ønsker de fleste partiene å avvente trasévalg før avgjørelse om bompenger blir tatt, enkelte partier vil ikke ha ny E39 i det hele tatt, mens noen vil ha ny E39 uansett. Hos noen partier legges det mest vekt på at hele Eigersund kommune skal tas i bruk, mens andre partier snakker mest om Egersund by.

Ingen partier i Eigersund kommune vil få flertall til å styre kommunen vår alene. Samarbeid på tvers av partiene, vil være nødvendig. Vi får håpe at kloke politikere kan sette seg sammen og lage en god koalisjon etter valget. Hvem det blir, er opp til oss velgere å bestemme ved kommunevalget i morgen. Mange har nok sitt «drømmelag». I løpet av uken vil dette være avgjort, og vi får forhåpentlig et styringsdyktig kommunestyre de neste 4 årene.

Godt valg

Arild S. Meland

Én kommentar Legg til din

  1. Jan waaler Modahl sier:

    Odd Stangeland skal styre, støtt og godt i 4 nye år

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s