Nå står vi ved et avgjørende veiskille

Røde ringer er allerede utbygde vindkraftverk eller de som er under utbygging, blått omriss er nye områder NVE har anbefalt utbygget

Villmarkspreget natur i Norge er stadig på retur, og uopprettelige inngrep blir gjort over hele det flotte landet vårt pga vindkraftutbyggingen. De fleste er opptatt av at det produseres grønn og fornybar energi, men ikke når store vindkraftanlegg ødelegger naturen vår. Det finnes mange andre og bedre alternativer som f.eks energisparing- og energieffektivisering, bygging av vindkraftanlegg til havs, effektivisering og oppgradering av eksisterende vannkraftverk, utvikling av bølgekraftverk osv.

Store utenlandske selskaper utnytter landet vårt som store industriområder hvor de bygger vindturbiner og produserer strøm uten tanke på at de raserer naturen vår. Strømmen selger de så ut av landet vårt og tjener seg rike,  ikke bare på strømproduksjonen, men også på subsidier fra norske myndigheter. Både sentrale og ikke minst lokale politikere logrer med halene sine og legger til rette for denne naturfiendtlige invasjonen og ødeleggelsen av landet vår. Kommunene og innbyggerne deres sitter igjen som svarteper med store ødelagte naturområder og noen kroner i eiendomsskatt de utenlandske selskapene betaler til kommunene.

NVE har nå lagt frem nye kart over områder i Norge de mener er gunstige å bygge ut vindkraft. Her kommer Agderfylkene, Nord Rogaland og Trøndelag spesielt dårlig ut i følge NVEs anbefalinger. Mange andre områder er allerede utbygd i Norge, og urørt natur blir sjeldnere og sjeldnere her i landet.

Nå begynner heldigvis flere og flere å reagere på denne nedbyggingen av norsk natur, og til høsten er det vår tur til å bestemme hvilke politikere som skal få lov å forvalte naturen i kommunene våre. Hvilke holdninger politikerne har til å bevare de unike naturområdene våre, bør være en viktig del av valgkampen i forkant av kommunevalget i september. Vi står nå ved et avgjørende veiskille når det gjelder å ta vare på landet vårt før det er for sent. La oss vise hvilken vei vi ønsker at politikerne skal gå når stemmesedlene puttes i valgurnene, ikke kun for vår egen skyld, men spesielt for kommende generasjoner som skal bo i dette flotte landet vårt.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s