30-åring med trygghet som varemerke

Forhistorie:

NVC Security ble etablert i 1989 av en tidligere dansk yrkesoffiser med navn Johnny Olsen. Firmaet har fremdeles Johnny som eier , og 1.april feirer NVC hele 30 år.

Johnny flyttet til Egersund sammen med sin nåværende kone som opprinnelig kommer fra byen. Før Johnny flyttet til Egersund, hadde han allerede hatt en lang karrière som yrkesoffiser i den danske hæren, deriblant i den danske jegerkommandoen.

I etterkant av sin karrière i den danske hæren, startet Johnny opp et vaktselskap i Danmark sammen med noen kolleger fra militæret. Det var slik navnet NVC først så dagens lys. NVC sto den gang for «Nordjyske Vakt Compani».  Etter flere år i Danmark, valgte Johnny og hans kone å flytte til Egersund. Det danske vaktselskapet ble da overlatt til av én av medeierne.

Det gikk ikke lang tid før Johnny så at det var et marked for et lokalt vaktselskap i Egersund. Johnny kan fortelle at det i Egersund den gang var slik at om man så en mann gående langs jernbaneveien på nattestid, så ringte man politiet.

Etableringen i Egersund

Etter at Johnny hadde bosatt seg i Egersund, kjøpte han opp et lite lokalt vaktselskap ved navn «Egersund vaktselskap» som viste seg også å være drevet av en danske. Etter overtakelse ble firmanavnet endret til «NVC Norway vakt & sikringstjeneste» som igjen ble endret til «NVC Security». NVC Security har siden oppstart levert alarmtjenester, vakthold, låsesmedtjenester og de fleste andre sikkerhetstjenester til privatkunder og bedrifter i hele Dalane. Et av de første oppdragene NVC fikk var å utføre mobile vaktrunder på nattestid. NVC utfører fremdeles vaktrunder hos en del av de samme kundene den dag i dag.  

Om Johnny Olsen

De som har hørt om Johnny Olsenvil nok ganske raskt si at det er dansken som fanger kjeltringer i Okka by, eller at det er han du ringer når politiet er i Sirdalen. Men de som kjenner Johnny litt bedre, vil beskrive han som en som alltid tar seg tid til å slå av en prat over en kopp kaffe, gjerne kommer med en gammel «røverhistorie» og en vits eller to. Uavhengig av hvor godt en kjenner Johnny, vet de fleste at han er et arbeidsjern som er seig som få og at han har jobbet knallhardt for å bygge opp NVC Security fra bunnen av.

Johnny Olsen nærmer seg nå pensjonsalder. Som den gamle hærmannen han er, har han imidlertid ingen umiddelbare planer på å pensjonere seg. Til daglig overlater han de «tyngste løftene» til sin nestkommanderende Frode Grimås-Karlsen og resten av de ansatte. Men som Johnny, med glimt i øyet, sier det selv: «Jeg må innom for å svinge pisken og vende på noen papirer.»

Veien videre

De har de siste årene, som mange andre lokale bedrifter i Egersund, merket at det er tøft å konkurrere mot store nasjonale selskaper. Johnny er imidlertid ikke typen som gir seg ved litt motstand.

Selv om de er et lite vaktselskap, betyr ikke det at de tilbyr færre eller dårligere løsninger. Tvert imot erfarer de at avstanden fra «ord til handling» er kortere på tjenestene de som lokal sikkerhetstilbyder leverer til deres kunder. De er lokalt tilstede, med egne alarmmontører og vektere og får stadig tilbakemeldinger om at det er nettopp derfor man velger NVC Security.

Opp igjennom årene har NVC Security flere ganger gjort seg bemerket av nasjonale og lokale aviser. Det er kjekt å mimre litt ved å se på disse linker til diverse nyhetssaker opp igjennom årene:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/3WekM/politiet-ba-vekter-paagripe-fyllekjoerer

https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/7jJgV/Egersundere-strommer-til-vaktselskap

https://www.aftenposten.no/norge/i/pp1mW/Politiet-valgte-a-bli-pa-stasjonen

https://www.nrk.no/rogaland/nytt-urmakerinnbrudd-i-egersund-1.6313514

https://www.tv2.no/a/2403711/

https://www.nettavisen.no/nyheter/dette-er-ikke-en-politibil/3154322.html

https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/AJ6yr/Dette-er-ikke-en-politibil

https://www.nrk.no/rogaland/politiet-har-sjolv-tatt-feil-1.7641735

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s