Skuffende av Dalane Tidende

Jeg har tidligere kritisert Dalane Tidenes dekning av budsjettforhandlingene som har foregått i høst. I et tidligere innlegg her på bloggen etterlyste jeg god, kritisk journalistikk om konsekvensene av kommunebudsjettet frem mot 17. desember før dette skulle behandles og vedtas i Kommunestyret (TRYKK HER FOR Å LESE DETTE INNLEGGET.) Dette mener jeg er og har vært totalt fraværende i Dalane Tidende, og vi har ikke kunnet lese noe som helst om hva som kunne bli følgene av budsjettet som nå altså er vedtatt. Dette finner jeg meget beklagelig.

På meg virker det som om lokalavisen ikke ønsker å utfordre eller trå de styrende partiene i kommunen vår på tærne. Senest i dagens avis finner vi nemlig INGEN kritiske vinklinger på kommunebudsjettet til Arbeiderpartiet og Høyre som ble vedtatt på mandag, INGEN oversikt over kutt som folk kommer til å føle på kroppen fremover, INGENTING om konsekvenser for de kommunale tjenestene når det nå kuttes på budsjettet. Derimot får vi presentert nok en «skryteliste» over de sakene partiene er fornøyde med. Når vi ser forsiden til dagens Dalane Tidende, er det dessuten ingenting som røper at årets viktigste kommunestyre ble avholdet nå på mandag.

Det Dalane Tidende derimot bruker mye spalteplass på, er den massive kritikken Fremskrittspartiet fikk av Arbeiderpartiet og Høyre i kommunestyremøtet. Det kan godt være at mye av denne kritikken er berettiget, det har jeg ingen formening om. Og det er heller ikke det dette handler om.

Dalane Tidene er i en «monopol-situasjon» når det gjelder de lokale nyhetene her i kommunen. Det er nesten bare i DT vi kan lese om hva som rører seg i kommunen vår. Det mener jeg forplikter. Slik jeg ser det, bør en sak som kommunebudsjettets ulike sider belyses. Ja, vi kan lese at kommunen må kutte så og så mange millioner i årene som kommer, men ingenting om hvor de største kuttene kommer eller hvordan dette vil slå ut for oss som bor i kommunen vår.

Her på bloggen har jeg prøvd å belyse litt om hvordan budsjettet vil ramme de ulike etatene i Eigersund kommune. De to største etatene alene må f.eks tilsammen kutte nesten 25 millioner i 2019, i tillegg til det som er kuttet inneværende år og dras med inn i 2019-budsjettet. Dette må man også ta med i det totale bildet for å få den virkelige oversikten over kuttene.

Til slutt mener jeg at det også er noe merkelig at ikke redaktøren i lederen tar opp ulike sider ved budsjettet. Han er ofte ute og kommenterer aktuelle saker, og det bør absolutt kommunebudsjettet være.

Jeg er ingen journalist. Men hadde jeg vært det, ville jeg også prøvd å komme til bunns i HVORFOR kommunen vår har kommet i dette økonomiske uføret med store kutt hvert år. Kan alt skyldes på dårligere tider? Er det Arbeiderpartiet og Høyre med over 7 år bak spakene som har «skylden»? Eller er det skjelletter i skuffer og skap fra tidligere kommunestyrer og styrende partier som nå kommer for en dag? Det hadde det vært spennende å fått vite mer om. Men det er igrunnen en annen sak 🙂

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s