Egersund Trafikkstasjon legges ned

trafikkstasjon2En fersk rapport bestilt av Regjeringen tar til orde for kraftige reduksjoner i tjenestetilbudet til Statens vegvesen. Å sentralisere flere tilbud til noen få trafikkstasjoner, er et forsøk på å spare penger og effektivisere etaten. Det betyr videre at flere trafikkstasjoner vil forsvinne og at man også vil innskrenke tilbudet hos den enkelte trafikkstasjon. Det brenner et blått lys for Egersund Trafikkstasjon.

Det ser altså ut til at trafikkstasjonen i Egersund nå dessverre kan bli nedlagt. Dette vil føre til at alle som bruker stasjonen til f.eks å ta teoriprøver, førerprøver og fornyelse av førerkort, må reise helt til Forus for å få utført tjenesten.

Mange av de som blir rammet av nedleggelse, er ungdommer som ønsker å ta førerkort. Allerede i dag er det strenge fraværsregler på videregående skole som gjør at det er vanskelig å ta kjøretimer. Når de i tillegg må til Stavanger for å ta både teoriprøve og førerprøver, begynner fraværet å bli faretruende høyt. Å ta førerkort er nemlig ikke gyldig grunn til lovlig fravær. Dessuten blir også det å ta førerprøven en god del dyrere. I forkant bør man ta flere kjøreturer fra Egersund til Stavanger og Sandnes for å bli kjent der førerprøven skal tas. Siden det minst tar en halv dag med kjørelærer og bil på selve oppkjøringsdagen, vil dette også fordyre førerkortet.

Flere tjenester er allerede blitt flyttet fra Egersund Trafikkstajon til Stavanger. Førerprøver for motorsykkel er et eksempel. Sommerstengt stasjon er også innført, og nå har Vegvesenet begynt å stenge trafikkstasjonen enkelte uker i løpet av året.

Kjørelærer Gunn-Sarita Friestad forteller på sin facebookprofil at kjøreskolene i Egersund og omegn har informert ordfører Odd Stangeland om dette for flere måneder siden, men at de dessverre opplever det hun kaller «ventepolitikk». Man avventer for å se hva som skjer. Hun poengtere også at det ikke nytter å klage etter det er vedtatt. Til slutt oppfordrer Friestad politikerne om å ta tak i dette nå før vi mister enda en viktig tjeneste og arbeidplasser i regionen vår.

Nå håper jeg at politikerne i kommunen kommer skikkelig på banen før nok en viktig tjeneste blir sentralisert bort og flyttet til Stavanger. Flere andre tjenester har forsvunnet fra Egersund og omegn de siste årene, la oss slippe å se at også Egersund Trafikkstasjon legges ned.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s