Slakterforretning i sentrum

lokalmat_slakter-frivold-as_10401945_688000417980710_5808195830099360578_n
Bilde: lokalmat.no

I mange år har mange egersundere og andre savnet en slakterforretning i byen. Det begynner å bli noen år siden vi har hatt forretninger av dette slaget i Egersund. Nå er det kanskje på tide å igjen kunne kjøpe kjøttvarene over disk hos i slakterbutikk eller utsalg i sentrum. Det kan iallefall virke slik når temaet blir tatt opp og man ser responsen på bl.a innlegg på «Smånytt fra Egersund» om saken.

Slakt 3

Jeg tror markedet for en ny slakterforretning i byen er der. Spørsmålet er om det finnes noen som er villige til å investere i, starte opp og satse på en butikk av denne typen.

På Jæren får de det til. Der er det flere lokale slaktere som gjør det meget godt, og disse har også mange kunder fra Egersund. Enkelte lokale dagligvarebutikker tar opp bestilling fra kundene sine i Egersund. Deretter bestiller de og får hjem slaktervarer til kunder fra slaktere på Jæren. Ved å starte egen slakterbutikk i sentrum, vil en dermed også kunne tette noe av handelslekkasjen nordover.

Å starte en slakterforretning er forholdsvis kostbart. Det er høye krav til lokaliteter og hygiene fra Mattilsynet i slike butikker. Derfor er en helt avhengig av å få med seg investorer som har tro på prosjektet. Om disse finnes i Egersund, vet jeg ikke. Ellers kunne det vært en mulighet å legge til rette for en bedrift innen slakteri fra Jæren som eventuelt kunne tenkt seg en «filial» i Egersund. I dag er det kun Sjokoladehjørnet i sentrum som tilbyr et begrenset tilbud av ferske slakteriprodukter som f.eks pinnekjøtt.

Jeg tror Egersund er moden for igjen å kunne tilby kunder i sentrum ferskvarer over disk i en slakterforretning. Håpet er bare at noen tørr å satse på dette i Egersund.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s