Nye Eger tar form

EgerI januar 2007 ble Eger Stormarked revet innvendig, ombygget og utvidet. Utviklingen av senterets vel 10.000 kvadratmeter var en av de raskest gjennomførte ombygginger som er gjort i Rogaland. Ved gjenåpningen den 24. mai 2007 kunne Eger fremstå i ny drakt, med kjente merkevarekjeder som Ica, Kid, Expert, Jysk, Mekk m.fl. som leietakere.

Det var et nyoppusset og flott senter, og mange brukte Eger. Men så rammet en «katastrofe» senteret; Amfi Eikunda startet opp i sentrum, og stadig færre kunder tok turen opp til Eie. Flere og flere butikker avsluttet driften, og i dag er det bare Elkjøp og Jysk samt et fysiologisk senter som holder stand.

20180122_1759501562836773.jpg
Tomme lokaler i dagens Eger

Nå sto altså mange, flotte lokaler tomme. For en tid tilbake var det snakk om at Rådhuset muligens skulle flytte til lokaler der oppe, men disse planene ble skrinlagte. Dette kunne, sett i ettertid, vært en god løsning siden det viser seg at dagens Rådhus er i forholdvis dårlig stand.

Populær butikk inn på Eger. Europris ønsket seg større lokaler, og søknad om og tillatelse til å utvide butikken i Årstaddalen ble gitt. Nå har altså situasjonen endret seg. Lokalene i Årsstaddalen ser ut til å bli solgt til en håndverker, og Europris er altså på vei inn på Eger.

Nå hadde det jo vært kjekt å få inn en «fristende» klesbutikk for både damer og herrer, og kanskje en sportsbutikk, malerbutikk, interiørbutikk eller liknende. Legger vi så til Elkjøp og Jysk som allerede er på senteret, kan dette bli veldig bra. Et levende senter bør dessuten også ha en kafe som et naturlig samlingspunkt. Dersom utleieprisene på Eger Stormarked i tillegg blir lavere enn på Amfi Eikunda, burde det som er nevnt ovenfor, være mulig.

Det har dessuten lenge vært snakk om å bygge en gangbro over indre Vågen for å gjøre området rundt bl.a Eger mer tilgjengelig. Hadde dette blitt gjennomført, tror jeg dette ville betydd mye for senteret på Eie. Les et tidlige innlegg HER

At det er mange parkeringsplasser under tak på Eger, er et stort pluss. Å ha muligheten til å gå tørrskodd til butikkene, er viktig for mange kunder. Parkeringsplassene er dessuten avgiftsfrie og dermed enklere å benytte seg av.

Jeg ønsker selvsagt flest mulig butikker i et levende sentrum midt i byen, men mange lokaler i sentrum er dessverre for små for endel butikker. Dermed vil butikker som ønsker større lokaler, kunne finne Eger interessant med gode betingelser.

Det er spennende det som skjer på Eger, og jeg håper at vi igjen får et levende senter på Eie med mange fornøyde kunder. Jeg ønsker lykke til med «Nye Eger »

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s