Bobilbyen Egersund

2000x2000parkering-gruset
Foto: Eigersund Parkering

De som oppholder seg i byen, har lagt merke til alle bobilene som kjører i og gjennom Egersund. Her må man i større grad gripe muligheten og få dem til å stoppe og bli værende i sentrum. Hva kan vi så gjøre med det?

Det først som nå er på plass, er at Eigersund Parkering har tilrettelagt for bobilparkering i Årstaddalen. Dette ser bra ut, men det må skiltes bedre slik at det bli lettere tilgjengelig for de som vil finne et sted å parkere bobilen sin i byen for en natt eller en helg.

Så mener jeg man må få satt opp 3 store informasjonsskilt / turistinformasjon om Egersund og omegn. Disse plasseres ved de 3 innfartsveiene til byen. Her kunne f.eks rasteplassen i Lygre, parkeringsplassen på Slettebø og Kosen på Tengs vært aktuelle steder.

Disse informasjonsskiltene må da være på norsk, engelsk og tysk. Her må det, i tillegg til annen «reklame» for Egersund og omegn, tydelig komme frem hvor bobilene kan stoppe og parkere i byen.

En tredje ting, og kanskje den viktigste, jeg mener man kunne gjort, var å lage et eget avgiftsområde for parkering for bobiler i øvre del av Gruset der mange bobiler allerede parkerer i helgene. Denne øvre delen av parkeringsplassen er sjelden brukt av andre parkerende, så kanskje 20 – 30 plasser kunne vært reservert bobiler. Resten av parkeringsplassen kunne så vært forbeholdt vanlig parkering.

I første omgang trenger man ikke tilrettelegge annet enn markering av plassene samt skilting og strøm. Men på sikt kunne man fått på plass vann og tømming av toalett og spillvann. Avgiften for å parkere for et døgn kunne da f.eks vært 150 kroner. I Flekkefjord koster det 250 kroner pr. døgn, men der har de mange fasiliteter å tilby de som med bobil. Denne avgiften kunne man brukt til å forbedre bobilparkeringen med tjenester som nevnt over.

Kanskje vi i fremtiden kunne fått en bobilparkering på Lindøyveien, et stykke bortenfor Eger Stormarkedet. Denne kunne forsåvidt gjerne vært drevet av private som eier deler av området. Dette er da avhengig av at en gangbro over Vågen blir bygget (se et tidligere innlegg – trykk HER). Da blir det mindre biltrafikk i byen mens turistene kan spasere til sentrum. Men dette er foreløpig bare en drøm en gang for fremtiden 😉

Noen er opptatt av at dette ikke må gå utover campingplasser o.l i området rundt byen. Men dette mener jeg er to forskjellige ting. Bobilcamping er noe annet enn bobilparkering der turistene bare blir et par dager for å få med seg det som skjer i sentrum, ta seg en tur på restauranter eller gå på festivaler i byen. Dette kommer ikke i konflikt med de som driver med bobilcamping.

La Egersund bli bobilbyen i Rogaland, vi har så mye flott å vise frem til turister og andre som vil besøke byen vår.  Jeg tror dette ville blitt bra, ikke bare for de som bruker bobil, men særlig for næringsdrivende i sentrum og for hele området vårt.

Arild S. Meland

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s