Gangbro over til Kadlenes og trebrygge til Lindøy batteri

kart2

I mangfoldige år har det vært snakk om å bygge en gangbro fra bysiden av Egersund, over Vågen til Lindøyveien. Det har vært lite snakket om dette i det siste, men kanskje det er på tide å ta ideen frem igjen?

Mellom de to øverste båthusene ved Lindøyveien, ligger et lite nes. I gamle dager kunne reisende nordfra som ville til byen, rope (kalle) over Vågen etter båtskyss. Navnet på neset fikk dermed «Kadlenes». Derfor vil en plassering av en eventuell gangbro der kunne ha et aldri så lite historisk sus over seg.

Mellom AKS i enden av Lindøyveien og Lindøy er det i dag uframkommelig. Her mener jeg det kunne vært bygget en helt enkel trebrygge med en bredde på ca. 2 meter. Dermed kunne man spasert helt fra sentrum og ut til Lindøy og Lindøy batteri (les mer om Lindøy batteri HER). Dette kunne vært interessant både for innbyggerne i Egersund, turister og tilreisende til byen vår. Lindøy batteri er absolutt av historisk interesse for mange. Og er ikke historie er helt din greie, er det uansett et flott sted å ta turen til.

Eigersund kommune sliter i dag med økonomien, og en slik investering som gangbro og brygge ville ført med seg, er nok utelukket. Men vi har flere aktører i det private næringsliv som muligens har lyst å bidra til dette og dermed gi noe tilbake til byen. Hva med navn som f.eks «Akerbryggen» på Lindøy og «Trålbroen» over Vågen? Her er det bare for firmaer å bla opp, glede byens befolkning og få ekstra reklame på kjøpet 😉

På sikt hadde det jo vært spennende om en også kunne bygget leiligheter langs Lindøyveien, det hadde vært et flott sted å bo. Da kunne en sittet og betraktet den flotte byen vår og sett på båter på vei inn Vågen. Bobilparkering på den siden kunne også vært spennende. Men det er en helt annen sak 🙂

Arild S. Meland

4 kommentarer Legg til din

  1. Per Gunnar Hegre sier:

    Som utenforstående syns jeg forslagene er spennende. Opprusting av batteriet og tilrettelegging for turisme i området vil heve byens interesse blandt tilreisende. Håper det lar seg realisere.

    Likt av 1 person

  2. Arild Øglend sier:

    Tja. Etter kommunens kart over havnen så er kaiene på Fonn – Egersund Sildolje – Lindøyne (bunkerstasjonen) Slike ISPS anlegg med begrenset adgang

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s