Kutt rammer også renhold av skolene i Eigersund

29178080_1810711848991828_3980501292509298688_n1
Bruk av iPad for renholdere i kommunen

I det siste har det vært kraftig kritikk av de store kuttene i skolen der konsekvensene nå virkelig begynner å bli synlige. Kommunestyret vedtok i årets budsjett enorme innsparing av en allerede presset skole- og oppvekstavdeling. Disse kutten fører bl.a til 10 færre lærerstillinger og 10 færre assistentstillinger i kommunen – les tidligere innlegg HER

Nå viser det seg at det ikke bare er kutt i lærer- og assistentstillinger som får konsekvenser for skolene. På flere skoler i kommunen reduseres også antall renholdstillinger for å spare penger. Dette antallet varierer fra skole til skole, men f.eks. blir det kuttet 1 renholder på Lagård ungdomskole og 1 renholder på Rundevoll skole fra høsten. Skal nå de som beholder jobbene sine også rengjøre for de renholderne som forsvinner, eller blir det sjeldnere renhold i klasserommene på skolene i kommunen? Jeg frykter det blir det sistnevnte. Hvis så er tilfelle, er dette alvorlig. Barn – og unge tilbringer svært mye tid på skolen i oppveksten, og de har rett på et rent og sunt arbeidsmiljø.

Tidligere i år investerte kommunen i iPad’er (nettbrett) til renholderne. Her skal de bl.a registrere og dokumentere hvilke rom de har rengjort. Om dette skal avhjelpe renholderne til å organisere arbeidet sitt bedre eller om det er snakk om registrering og kontroll, kjenner jeg ikke til. Men jeg tror at mer tid til å utføre jobben sin hadde vært mer nyttig for de ansatte enn at kommunen bruker penger på å kjøpe iPad’er til dem.

Det kan nok til tider virke som det er mye negativt om skolen i Eigersund kommune i innleggene mine på Egersundsbloggen. Men dette må ikke misforstå. Denne negativiteten gjelder selvsagt ikke selve skolene rundt om i kommunen vår. Tvert imot mener jeg at det blir lagt ned et enormt godt arbeid ved skolene med gode ledere og lærere samt mange flotte elever i Eigersundskolen. Så det er ikke dette jeg kritiserer.

Jeg mener det er viktig å få frem sider ved hvordan kommunen og skolen drives i Eigersund, og om hvordan våre politikere prioriterer ulike saker som har betydning for innbyggerne i kommunen. Og skolen er noe av det viktigste man må tenke på når politiske vedtak skal fattes. På dette området mener jeg politikerne, ved stadige nedskjæringer i skolesektoren, svikter vår oppvoksende slekt. Og dette er, etter min mening, meget alvorlig.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s