Sats heller på det ekte Egersund

trollI Egersund og omegn har vi mye flott å vise frem. Vi har en stolt historie, natur, krigsminner, strender og en langstrakt kyst som de fleste av oss setter svært høyt. Derfor var det med stor undring at det er et bilde av “Trollpikken” som “pryder” forsiden av hefte “Opplev Egersund” som dumpet ned i postkassen i ettermiddag. Er det virkelig denne steinformasjonen vårt flotte område skal forbindes med? Skal dette bli vår nye «identitet»? Vil vi at når vi forteller fremmede hvor vi kommer fra, får vi «Å, fra Trollpikkbyen!» til svar? Det ønsker i alle fall ikke jeg.

Selv om steinen er mye besøkt frem til nå, tror jeg faren er stor for at dette er forbigående. Nyhetens interesse vil etter hvert forsvinne, og store ressurser til profilering av «turistattraksjonen» vil være bortkastet. Hvorfor ikke heller vise mer av hva Egersund EGENTLIG er?

Som et tidligere innlegg i Dalane Tidende kunne fortelle oss, har de utenlandske turoperatørene heller ikke den store troen på at “Trollpikken” er det som vil trekke utenlandske turister til Egersund. De kommenterer den som artig og morsom, men det er stort sett det hele. Det samme tror jeg gjelder for norske turister også. Videre heter det at utenlandske turister er ute etter det ekte livet på steder de besøker. Opplevelser og natur som betyr noe, er hva de vil både oppleve, se og høre om. Etter min mening er det akkurat DETTE vi må satse mer på her i Egersund og omegn, ikke “Trollpikken” som sikkert kan være artig og morsom for noen en stund.

Jeg mener at vi ikke må bruke hundretusenvis av kommunale kroner til profilering av Trollpikken slik kommunestyret bevilget ved forrige budsjett. Vi må heller satse mye sterkere på alt det flotte og ekte Egersund har å by på. Det viser seg at det er dette turister, både norske og utenlandske, vil ha i det lange løp.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s