Det er for sent å klage etterpå.

livet-pc3a5-torgetHoveddelen av Egersund sentrum er et flott område. Gammel og fin trehusbebyggelse preger deler av sentrum, vi har en koselig gågaten og Hauen ligger som en perle midt i byen.

Det som nå skal gjøres i Egersund, er at området på Torvet, Nytorget, området rundt kirken og rådhuset samt bytelttomten skal forskjønnes og endres. Eigersund kommune ønsker derfor innspill om hvordan vi innbyggere ønsker at dette området skal se ut og hvordan det kan brukes. Kommunestyret bevilget 4 millioner kroner fordelt over 2 år i budsjettbehandlingen til dette arbeidet. Så nå er det muligheter for å få oppgradert området. Nå er altså spørsmålet; hvordan vil vi innbyggere i Egersund at deler av sentrum skal se ut i fremtiden?

Jeg synes det er veldig positivt at kommunen vil lytte til oss som bruker sentrum ved at vi kan komme med forslag om utformingen av byen vår. Etter min mening henger et fint og attraktivt sentrum sammen med hvor mange som ønsker å bruke det. I dag er det til tider forholdsvis lav aktivitet i forbindelse med handel i gågaten og andre steder i sentrum, spesielt i ukedagene. Dette håper og tror jeg kan få en oppsving hvis områdene det er snakk om, får en ny, fin og bedre utforming.

At områdene som nevnt i innledningen trenger en oppgradering, er jeg helt enig i. Spesielt Torvet trenger et løft. Under tidligere gravearbeid pga skifting av rør og lignende under Torvet, ble mye av dekket asfaltert i ettertid. Deler av midlene bør, etter min mening, gå til å få et helhetlig dekke med beleggingssten eller lignende. Det vil heve Torvet flere hakk.

En ting jeg mener kommunen dog må passe godt på når utbedringen skal planlegges og utføres, er at ikke en for stor del av midlene går til arkitektfirmaer og andre konsulenter som skal være med å utforme det nye sentrumet i byen. Mest mulig av pengene må gå til det fysiske arbeidet med utformingen av sentrum, men selvsagt ikke uten en god plan i bunn.

Så gjenstår det å se om vi egersundere tar ballen og kommer med gode forslag til et «nytt» sentrum. Hvis ikke, har vi vel ingen grunn til å klage etterpå når arbeidet med et fornyet Egersund sentrum er ferdig? 😉

TRYKK HER for å lese mer på kommunens nettside. Skjema som du skrive ned forslagene din på, står nederst på den siden.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s