Tour des Fjords styrer asfaltarbeidet i Eigersund kommune.

26170020_1408138632629076_2562905330337905399_n

At mange kommunale veier i Eigersund er i dårlig stand, hersker det ingen tvil om. De som kjører endel rundt i kommunen vår, kan ikke unngå å legge merke til dette. Problemene er størst for de 2- hjulede på motorsykkel, moped eller sykkel der skader på veiene rett og slett kan være livsfarlig. Et dypt hull eller spor i asfalten kan raskt føre til en alvorlig ulykke. Også forflytningshemmede har problemer med å komme seg frem og rundt med rullestol og andre hjelpemidler pga de dårlige veiene og gatene rundt om i kommunen.

Senest i dagens Dalane Tidende kan vi lese om Hoveræget som er trafikkfarlig pga dype spor i asfalten. Dette er bare et av mange eksempler på dårlig vedlikehold av de kommunale veiene gjennom en årrekke. Riktignok drives det en del lapping av de verste asfalthullene rundt om, men det varer ikke lenge før hullene er tilbake og like dype.

Tidligere har «Smånytt» dokumentert at bl.a Kløverveien og Gamle Hestnesvei er i så dårlig stand at det er stor fare for at ulykker kan skje. De som daglig kjører Hoveræget, kan heller ikke føle seg trygge. Men snart blir det visstnok andre boller; Tour des Fjords kommer til Egersund.

Når jeg leser i dagens Dalane Tidendes artikkel om Hoveræget og uttalelser fra Vei- og utemiljøsjefen i Eigersund kommune, får jeg inntrykk av at sykkelrittet Tour des Fjords, som går av stabelen 24.mai, for tiden styrer mye av asfalteringen og vedlikeholdet av veier og gater i Egersund. I artikkelen blir flere ganger nevnt at både «ditt og datt» skal være klart til Tour des Fjords kommer til byen.

Ikke bare har kommunen og kommunestyret, direkte eller indirekte, bevilget 500.000 kroner til målgangen av Tour des Fjords (les tidligere innlegg om saken og «regnskapet» HER). Nå legges det også opp til å bruke midler til å sette i stand de rutene / veiene syklistene skal bruke under sykkelrittet i Egersund. Det virker som om det er det viktigste nå.

Ved å gjøre dette, mener jeg at det ikke er byens og kommunens innbyggere som blir prioritert av kommunen, men at hensynet til et sykkelritt i mai er viktigere og styrer vedlikehold av veiene våre.

Jeg er langt ifra noen motstander av Tour des Fjords i Egersund. Dette blir en kjekk opplevelse med mye folk og liv i byen. Byen blir i tillegg profilert i media, og det kan være positivt for turisme i området vårt.

Men som jeg har skrevet i et tidligere innlegg om Tour des Fjords, mener jeg at dette sykkelrittet og målgangen i Egersund i sin helhet burde vært finansiert av private sponsorer. Og hadde så Egersund ikke fått tildelt målgangen pga manglende finasiering fra kommunens side av sykkelrittet, så fikk det heller være. Da kunne Eigersund kommune heller prioritert det som virkelig betyr noe; trygghet og fremkommelighet på de veiene der det er størst behov for asfaltering og vedlikehold, og ikke latt et sykkelritt styre hvor arbeidet og prioriteringen i kommunen vår skal gjennomføres.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s