Kommunen tar halvparten av regningen

46177

I likhet med mange andre fra Egersund, liker jeg at det skjer nye, spennende og kjekke ting i Egersund. Og målgangen av Tour des Fjords er et slikt arrangement som kan bli en skikkelig folkefest når rittet har sin målgang i byen i slutten av mai.

Spørsmålet er bare om det riktig bruk av skattepengene våre at Egersund kommune står for, direkte eller indirekte gjennom sine foretak og Sykkelbyen, nesten halvparten av utgiftene som har et totalbudsjettert til 1.200.000 kroner for målgangen av Tour des Fjords? Og da er et ukjent beløp sponsorpenger fra det interkommunale energiselskapet Dalane Energi (eid av bl.a Eigersund kommune) ikke medregnet.

I høst bevilget Kommunestyret 250.000 kroner til Tour des Fjords, og de kommunale foretakene «Eigersund Parkering» og «Eigersund næring og havn» sponser arrangementet med 25.000 kroner hver. Videre sponser «Sykkelbyen Egersund» sykkelrittet med 100.000 kroner. «Sykkelbyen Egersund» får hvert år tildelt 225.000 kommunale kronene.

400.000 kroner samt det Dalane Energi sponser med, betaler altså kommunen for sykkelrittet denne helgen i mai. I tillegg kommer utgifter til tetting av hull og vedlikehold av veiene i byen syklistene skal bruke. Totalsummen kommunen betaler for gildet, kommer trolig på en halv million kroner.

Det blir hevdet at å bruke 500.000 kommunale kroner på Tour des Fjords, er et lite beløp i den store sammenhengen for kommuneøkonomien. Dette er jeg uenig i.

Arrangementer av denne typen bør, etter min mening, i sin helhet være finansiert av private. Og er ikke dette mulig, må en vurdere om en burde si nei til slike arrangementer nå og heller vente til økonomien i kommunen vår blir bedre. I en økonomisk svært vanskelig periode for kommunen, med veldig store kutt i viktige tjenester til innbyggerne i Eigersund i mange år fremover, blir kommunal sponsing av en helg i mai med målgang av et sykkelritt, i mitt hode, meningsløst.

Nå blir det uansett målgang av Tour des Fjords i Egersund i mai. Det blir helt sikkert masse folk og mye moro i byen. Og mange gleder seg til arrangementet. Vi kan alle bidra til å gjøre dette til den folkefesten det kan bli.

Men når det er sagt, bør kommunestyret, slik jeg ser det, vurdere om vi i fremtid skal ta oss råd til å sponse et stort og kostbart arrangement som Tour des Fjords er før kommuneøkonomien bedrer seg betraktelig. En halv million skattekroner kan tross alt gjøre en forskjell brukt på rett måte i de ulike kommunale avdelingene som nå har fått store kutt i bevilgningene.

Arild S. Meland

4 kommentarer Legg til din

  1. Tilbaketråkk: Egersundsbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s