Henger ikke på greip

19920
Foto: Dalane Tidende

Vi kan lese i dagens Dalane Tidende at Dalane Energi må kutte driftsutgiftene med 10 millioner for å tilfredsstille eiernes forventede utbytte. Dette kan føre til nedbemanning og oppsigelser i Dalane Energi. Det er triste nyheter.

Det som er like trist, er at det er kommunene i Dalane som er eiere av Dalane Energi og dermed stiller for høye krav til utbytte. Ved å gjøre dette, vil det være kommunene som selv er med på å gjøre ansatte arbeidsledige. Dette er vel det vi må kalle dårlige arbeidsgivere.

Hadde Dalane Energi vært et privat foretak, hadde saken stilt seg noe annerledes. Men at kommuner, som er til for innbyggerne, bidrar til å øke arbeidsledigheten, er rett og slett uhørt. De burde heller senket kravet om utbytte noe, og dermed latt folk få beholde jobbene sine.

Nå får vi bare håpe at innsparingene på 10 millioner Dalane Energi er tvunget av kommunene til å gjøre, kan gjennomføres uten at noen arbeidere ved selskapet mister jobbene sine. Hvis ikke, er det kommunene skyld at flere må stille seg i arbeidsledighetskøene. Dette henger i så fall ikke på greip.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s