Jakten på overskudd starter i 2017

klikk-no
Bilde: klikk.no

Vi kan lese i Dalane Tidende at Eigersund Parkering KF legger opp til et overskudd på i underkant av 300.000 kr neste år. Med forventet driftsinntekter på 3.7 millioner, håper man på et godt år for parkeringsselskapet i Eigersund.

Videre står det i DT at for å nå dette målet, må Eigersund Parkering KF satse på at rundt 50% av kapasitet på parkeringen blir utnyttet. De resterende driftsinntekten skal hentes inn gjennom bl.a boligsoneparkering og ileggelse av gebyrer for feilparkeringer. Og det er når det gjelder ileggelse av gebyr for feilparkering som en del av budsjetterte driftsinntekter, som bekymrer. Her legges det opp til, og kanskje ønskes at mange av Eigersunds borgere og andre besøkende skal parkere feil for at budsjettet skal gå opp.

For at inntektene til Eigersund Parkering KF skal bli som forventet, frykter undertegnede at presset på parkeringsvaktene for å ta bilister som parkerer feil skal bli utilbørlig høyt. Dette kan føre til en heksejakt på de som er uheldige og parker feil. Alle kan gjøre feil i trafikken og når en skal parkere, noe som Eigersund Parkering KF selv smertelig fikk erfare da de fikk kritikk for at en av deres egne biler ble observert parkerende på en parkeringsplass for handikappede tidligere i desember Her må det dog presiseres at parkeringsbetjenter etter loven kan avvike fra vegtrafikkloven i spesielle tilfeller.

Det kan allerede nå i desember meldes om at parkeringsvaktene er svært aktive i tjenesten. Mange gebyrer er skrevet ut og advarsler har blitt gitt. Parkeringsvaktene er effektive og gjennomfører bare den jobben de er satt til å gjøre, så dette er ingen kritikk av de ansatte.

Det er nå viktig at ledelsen i Eigersund Parkering FK klart og tydelig kommuniserer til sine ansatte at flisespikkeri og millimetermåling må unngås. Dersom dette blir gjort, vil flere bli mer positive til det nye parkeringsregimet i Egersund ved å oppleve at parkeringssituasjonen i Egersund kan forbedre seg ved økt tilgang på ledige parkeringsplasser uten at dette skal gå ut over de som uheldigvis måtte eksempelvis parkere en halvmeter nærmer et veikryss enn lovens rette forstand tilsier.

Så håper vi at jakten på overskudd i Eigersund Parkering KF ikke skaper motstand i befolkningen og upopulære parkeringsvakter. Det har vaktene ikke fortjent.

Kommentar: Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s