Telttomten blir eldreparkering?

for-eldre

I det siste har det vært en del uenigheter om hva bytelttomten skal brukes til når teltet ikke står oppe. Eigersund Parkering, seksjon for vei og utemiljø og rådmannen ønsker en midlertidig omregulere av tomten de 10 neste årene til langtidsparkering, mens fylkeskommunen ikke ønsker en slik omregulering. I dag er tomten regulert til såkalt «kulturhus og plass». 17.januar skal Planteknisk utvalg ta stillling til saken.

For tiden fungerer bytelttomten som parkeringsplass. Og siden tomten ikke er regulert som parkeringsplass, kan ikke Eigersund Parkering avgiftsregulere området. Det er derfor gratis parkering på stedet, noe som mange utnytter og plassen fylles opp fra morgenen av.

Vi har altså fått et kjærkomment fristed fra parkeringsregimet i Egersund, og folk flest synes det er flott med et område der en kan slippe å tenke på autometer og app’er. Spesielt mange eldre bruker stedet da mange av disse er litt usikre og nervøse for det nye systemet. Men også mange som jobber i byen bruker tomten til parkering, og det er helt greit siden det alltid er nok av andre ledige parkeringsplasser i resten av sentrum.

Å være usikker, nervøs og skeptisk til nye ting, er ofte proposjonalt med økende alder. Det har også undertegnede merket som årene går. Vi vil helst ha det slik det alltid har vært, og det tar lengre tid å tilpasse seg en ny hverdag enn det gjorde da vi var yngre. Derfor lanseres her tanken om «Eldreparkering på bytelttomten».

Tanken bak eldreparkering, er at eldre (f.eks de over 67 år) får bruke byteltområdet til gratisparkering frem til byteltet settes opp til våren. Parkeringstillatelse skrives ut av Eigersund Parkering og legges i bilen for kontroll. De får da tid til å lære seg det nye avgiftssystemet med automatene og appen som er i bruk i Egersund. I løpet av den tiden må de så få opplæring slik at de er klar til å parkere på lik linje med resten av besøkende i sentrum når teltet står der til våren.

Mange eldre har dessverre sluttet å komme til sentrum pga den nye parkeringsordningen. Det er selvsagt ikke fordi de er dumme eller hjelpesløse. Som nevnt, er det ofte usikkerhet som er årsaken til dette. Med litt bedre tid til omstilling vil også de opp i årene mestre dette på en utmerket måte.

Så da er det opp til politikerne i Plantekninsk utvalg å vise at de tar de godt voksne på alvor og innfører gratis parkering for de over 67 på bytelttomten frem til våren. Det fortjener de eldre i Egersund og omegn.

Deretter bør området brukes til å oppføre nytt kulturhus som du kan lese om HER. Men det er en helt annen diskusjon 🙂

Arild S. Meland

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s