Egersund i våre hjerter.

okka-by

Å si at Egersund er paradis på jord, er vel å trekke det litt langt. Vi sliter vel med våre ting slik som andre byer gjør. Ikke alle våre medborgere har det like godt, og «kommunen og de» sliter til tider med å få midlene til å rekke til alle de tjenestene vi innbyggere gjerne ønsker oss i okka by. Slik er det, og slik har det vel alltid vært.

Når det er sagt, føler vi oss hjemme i denne herlige byen vår. Vi har vel det meste av det vi trenger i Egersund. Og når vi spaserer en tur gjennom byen, er det alltid blide og kjente ansikter å se. Vi har et rikt tilbud i byen med frivillige organisasjoner, idrettslag og andre aktiviteter som vi setter pris på. Og naturen har vi jo rett utenfor døren, både til lands og til vanns. Jakt og fiske, skimuligheter og flott turterreng trenger en ikke reise timevis for å finne. Og må vi ut av okka by, har vi Jærbanen og kort avstand til storbyene nordover som gjør det lett å få dekket andre behov en liten by som Egersund nødvendigvis ikke kan tilby.

De siste årene har Egersund blitt beriket av mange, nye landsmenn. Byen har blitt et mer fargerikt fellesskap, og vi har lært nye kulturer og ikke minst nye matslag å kjenne gjennom flere flotte spisesteder her i byen. Disse flotte menneskene har vist oss at man ikke trenger frykte det ukjente og fremmede, og det har ført til at vi har blitt mer romslige og fått større hjerterom.

Selvfølgelig kunne ting vært bedre i okka by.  Mange har mistet jobbene sine i det siste og Eigersund kommune har sine utfordringer å ta tak i. Det er også sikkert mange som har mye de gjerne kunne ønske var annerledes her vi bor. Da er det viktig ha noen mål med lokalsamfunnet vårt som vi må jobbe hardt for å nå.

Vi er veldig glad i Egersund. Og når byen viser seg slik fra sin beste side, kan vi vel trygt si: Ingen over – ingen ved siden…..

Egersundssangen

Bak krans av øyer, nes og skjær,
og strenge Nordsjø evig nær,
der bratte fjell staar vakt.
I sus fra bjørk og furulund,
hvor elven kløver dalens bund,
vaart Egersund blev lagt.
Av sagas old du stiger frem,
med nybrotsmark og spredte hjem
i slitets enkle kaar.
Men havet lokket med sin sang,
Som kalder paa hver nordmands trang,
Til sjømands-ferd om jord.
Med rot i haarde tiders grund,
din vekst skjøt livssterk god og sund
mot lyset alltid frem.
Fabrikkers hjul og nevers flid
og havets gunst i sildetid
Har skapt de mange hjem.
O – Egersund, vaar barndoms egn
du hviler trygt bak hjerters hegn
om ei bak rosers veld.
Men er vaart haap og er vaar tro
hvad her blir saad maa daglig gro
til alle tiders kveld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s