Nå må eigersundere flytte

SAMSUNG CSC

DNB-filialen er historie

Denne uken ble altså DNB filialen lagt ned i Egersund. Mange av deres kunder står nå uten et sted å kunne få personlig rådføring. Ønsker de det, må de nå reise til nærmeste filial med ukjente kundebehandlere på Jæren. Vi mener at DNB har vist Egersund og omegn ryggen.

Hva kommer det så av at DNB fortsatt har kunder i Egersund? Lojalitet til en bank som viser det stikk motsatte til sine kunder? Bedre betingelser enn eneste gjenværende bank med åpent kontor i Egersund; Sr-bank? En bedre nettbank?

Personlig kontakt med ansatte i banken er ikke like nødvendig som tidligere. Det meste kan ordnes på nettbanken, og mange er kanskje bare innom banklokalet noen få ganger i året. Men det er fortsatt endel ting en må gjøre i banken sin. Det kan være noe så enkelt at en ønsker seg noen kontanter i annen valuta på en utenlandsreise eller en trenger litt hjelp fra banken når økonomien har kommet litt ut av kontroll pga uforutsette ting. Mange spesielt eldre kunder er ikke så flinke på data og sånn, og disse har behov for hjelp av ansatte i banken til ulike tjeneste av og til.

Den største investeringen mange gjør, er å kjøpe seg bolig. Dette er en viktig avgjørelse, og ofte er det snakk om betydelige lån som skal finansiere boligkjøpet. Da er banken den eneste som kan hjelpe å få boligdrømmen i boks. For mange er det da veldig greit å ha en lokal bank  med personlig kunderådgiver i ryggen som kan ordne det meste. DNB har valgt å ikke gi denne hjelpen lokalt til eigersundere lenger.

 

SR-bank
Boliglån hos SR-bank
DNB
Boliglån hos DNB

 

 

 

 

 

 

 

Ja, men DNB har jo bedre betingelser på boliglån, har vi hørt noen si. Vi gikk derfor inn på nettsidene til både DNB og SR-bank for å sjekke om dette stemmer. Svaret er at betingelsen er så og si identiske. Har en noen penger til overs og vil sette disse i banken, er det bare å le av de lave rentene en får i begge bankene.

 

Som mange har fått med seg, er vi i Egersundsbloggen opptatt av det lokale næringslivet og at Egersund skal være en by der vi kan ordne det meste. En by på vår størrelse trenger en bank som er åpen for alle, ikke bare for de som kan eller ønsker å ordne det meste selv på nettet. Uten banklokaler og mulighetene dette gir oss borgere i tillegg til nettbaserte tjenester, mener vi Egersund mister mye av det som gjør Egersund til en by.

Vi mener at nå må eigersundere flytte til en lokal bank som bryr seg om byen og tar vare på ALLE kundene sine ved fortsatt å holde åpne lokaler i okka by.

Én kommentar Legg til din

  1. willy sier:

    Men så er da spørsmålet om hvor lang tid det går før Sr bank også «flagger ut» , eller ?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s