Politiaksjon på trafikkstasjonen

image

Klokken 10:40 i dag aksjonerte politiet mot det de mistenker å være ulovlig bruk av kjøretøy i opplæringsøyemed, i dette tilfelle ved en førerprøve ved Egersund trafikkstasjon. En grå skolebil har vært observert flere ganger både i Egersund og ved andre trafikkstasjoner rundt om i distriktet. Skolebilen har vært under oppsyn i lengre tid, og i dag valgte altså politiet å aksjonere.

2016-03-18 10.50.44 HDRDet er mistanke om at eieren av bilen driver kjøreopplæring utenfor regelverket samtidig som han jobber svart. Egersundposten kjenner til at også Skatteetaten er på saken.

2016-03-18 11.07.28Skolebilen ble avskiltet på stedet, og en fortvilet elev stod igjen uten å få tatt førerprøven. Eieren, hans kone og eleven forlot etter kort tid trafikkstasjonen i taxi.

Det Vegvesenet, politiet og skatteetaten i samarbeid vil til livs, er  godkjente skolebiler som ikke er tilknyttet en godkjent skole og læreren mangler trafikklærerutdanning samt at dette blir utført som svart arbeid. Denne virksomheten er forbudt når dette blir gjort mot vederlag. I dette tilfelle er det snakk om at elevene har betalt 900 kr for å leie den ulovlige bilen til førerprøven mot vanlig pris hos trafikkskoler som ligger mellom 1.500 – 2.000 kr for å leie bil ved oppkjøring.

 

 

2 kommentarer Legg til din

  1. Martin Arntzen sier:

    Det er jammen på tide at myndighetene griper inn mot «fake» kjørelærere. Synd at politiet og skattemyndighetene må bruke ressurser for å få tatt disse. Hadde Vegdirektoratet endret reglene kunne ulovlige piratskoler lett vært stoppet. Oppskriften kan de få av meg helt gratis. Det kjøres svart for flere hundre millioner kroner i godkjente skolebiler men som ikke er tilknyttet en godkjent skole og læreren mangler trafikklærerutdanning.

    Likt av 1 person

  2. Tom J sier:

    Hmm..en slags Uber trafikkopplæring…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s