Kan huset i Sokndalsveien likevel reddes?

Skjermbilde 2016-03-12 07.09.12

For en liten uke siden skrev Egersundposten om huset  i Sokndalsveien 20 ved Blandeverket som må vike plass for parkeringsplasser planlagt etablert på tomten til Shelby Eiendom AS.

Mange av våre lesere har vært opprørte over at dette flotte huset skal rives selv om det nok har sett sine beste dager når det kommer til vedlikehold. En del av Egersunds historie er i ferd med å forsvinne

Gleden var derfor stor når Erik Shelby i dag kommer med en melding i saken. Først forklarer han bakgrunnen for vedtaket kommunestyret gjorde i forbindelse med søknaden om etablering av parkeringsplasser på tomten  til Shelby Eiendom. Vi synes det er en ryddig og god forklaring som du kan lese ved å trykke HER (se nederst under artikkelen)

Deretter skriver han følgende om selve huset som er planlagt revet:

«Forøvrig er jeg enig i at det er et pent hus. Reisverket er av tømmer, så det kan sannsynligvis flyttes. Dersom noen er interesserte i huset, må de gjerne ta kontakt. Er det praktisk og økonomisk mulig å plassere huset et annet sted, skal vi bidra til det.»

Dette er en meget flott gest av Erik Shelby. Her viser han og Shelby Eiendom at de ikke ønsker å kjøre flatt, men er villige til å kunne bidra eventuelle interesserte som kan flytte og ta vare på denne praktbygningen som vi ikke finner maken til i Egersund.

Nå gjenstår det å se om noen tar Shelby på ordet og ønsker å bevare huset ved å flytte det til et annet egnet sted. Om det er praktisk og økonomisk mulig å gjennomføre en slik flytting, kjenner vi ikke til om det i det hele tatt er. Vi får bare håpe at det blir gjort, slik at dette huset blir å se i Egersund eller omegn i lang tid fremover.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s