Trafikkstasjonen på Slettebø stenges.

trafikkstasjon2
Egersund trafikkstasjon på Slettebø skal holdes stengt i uke 27 – 30

Nok en gang har Statens vegvesen besluttet å stenge trafikkstasjonen flere uker i sommer. Motstanden mot å stenge stasjonen var stor i fjor, og tidligere ordfører Egaas sammen med ulike parter gjorde sitt beste for å unngå en nedstenging i 4 uker. Dette arbeidet førte dessverre ikke frem.

Å lukke trafikkstasjonen i Egersund i hele 4 uker hver sommer, har mange konsekvenser for både privatpersoner og bedrifter. Blant annet må omregistrering av kjøretøy, fornyelse av førerkort og EU-kontroller utsettes eller gjennomføres i Flekkefjord eller Stavanger.

Sommer
Vegvesenets brev til Eigersund kommune

En times kjøring synes ikke Statens Vegvesen er så langt, og de oppfordrer i brevet de har sendt til kommunen å bruke disse stasjonene. Og mange privatpersoner vil nok heller ikke ha problemer med dette. Da er det verre for bl.a bilforhandlere og andre som bruker trafikkstasjonen daglig i arbeidet sitt.

 

Å stenge ned trafikkstasjonen får også konsekvenser for blant andre ca 10 % av ungdommene som ønsker å ta førerprøve i juli siden de fyller 18 år i denne sommermåneden. Det er ellers også et stort trykk for å få gjennomført førerprøver i mai / juni og august siden det i juli er stengt på Slettebø. Dette fører til lenger ventetid for kommende sjåfører. Statens Vegvesen skriver videre at sommertid er en rolig tid ved trafikkstasjonen i Egersund, men i fjor måtte vegvesenet gjennomføre mange førerprøver også på lørdager for å holde unna de mange som skulle ta førerkort sommerstid.

trafikkstasjonSiden vi bare skriver begynnelsen av mars, er muligens løpet ikke kjørt når det gjelder å endre beslutningen til Statens Vegvesen om å stenge på Slettebø. Nå må ordfører og involverte parter igjen på banen og forsøke å reversere beslutningen.

Vegvesenet er vanskelig å vende, og det kan godt være de opprettholder beslutningen om stenging nå i sommer. Men dersom et engasjement mot stenging ikke blir vist i saken, tolker Statens Vegvesen det som at det er greit for Egersund og Dalane at de holder stengt. Dermed er vi redd for at sommerstenging blir innført som en permanent ordning ved Trafikkstasjonen på Slettebø. Dette gagner selvfølgelig ikke Egersund og resten av Dalane.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s