Rådmannen trosser Brannsjefen

Brannstasjonen

Rådmannen anbefaler at eventuell ny brannstasjon blir lagt på Tengsareid sammen med resten av teknisk avdeling. Dette skal det så tas stilling til i planteknisk utvalg tirsdag 8.mars. Senere skal saken behandles i formannskapet og kommunestyret.

Egersund Avis har tidligere skrevet om saken, og har gått igjennom sakspapirene som skal oversendes planteknisk avdeling. Der kom det klart frem hvilke lokasjoner brannstasjonen eventuelt kunne ligge på.

Skjermbilde 2016-02-24 06.35.32
Ny brannstasjon må ligge innenfor røde markeringer, kommer klart frem i brannsjefens uttalelse.

Brannsjefen har i sakspapirene lagt vekt på at innsatstiden fra en ny brannstasjon til Egersund sentrum og sykehuset ikke overskrider visse kriterier. For å kunne dekke innsatstiden, som er på maksimalt 10 minutter, har brannsjefen satt noen ytre grenser for hvor stasjonen i det hele tatt kan ligge. Disse grensene går ved Jærveien 15, Eigerøy bro, Lygre (ved FK-butikken) og Krysset til Bakkebø (se kart)

Her kommer det dermed klart frem at Tengsareid IKKE er egnet som område for å plassere en ny brannstasjon da Tengsareid ligger langt utenfor de ytre grensene brannsjefen har satt for lokaliseringen.

Vi håper at våre politikere leser sakspapirene godt og ikke følger rådmannen i anbefalingene som er gjort i denne saken. Dersom brannsjefen har snudd i forhold til tidligere uttalelse han har gjort i saksutrednigen, er dette urovekkende. Politisk og / eller administrativt press er noe vi ikke ønsker i Eigersund kommune, spesielt når det i tillegg er snakk om vår egen og byens sikkerhet.

Én kommentar Legg til din

  1. John Harry Øglend sier:

    Den beste lokalisering av Egersund Brann og Redningstjeneste må utvilsom være lokalisert på Langholmen. Herfra er det kort vei til både til industrien vi har på Eigerøy, Eigersund Sykehus og trehusbebyggelsen i Egersund sentrum. Det er også kort vei herfra og til industrien på Tengsareid samt strake veien til E39.

    Jeg vil si at dette er det beste midtpunktet for brannstasjonen. Det er heller ikke lange veien ut til de forskjellige ut-havnene på Nordre Eigerøy som er et stort og mye benyttet utfarts-område for båtfolket i kommunen. Kort vei for utryknings-båten de er i besittelse av.

    Tengsareid er i mine øyne den verst tenkelige plassen å lokalisere brannstasjonen. Tenker da spesielt på brannmannskapet som først må kjøre opp til Tengsareid, dette vil forlenge utrykningstiden en god del. De skal jo først kle seg om og gjøre seg klar. Etter som jeg leste i DT mandagsutgaven så rykker de ut med mer enn de to som er på vakt ved kritiske situasjoner.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s