Pål Rake – mannen med den flotte stemmen

Pål Rake

Pål Rake er en av Egersunds mest kjente artister, og han har gledet oss med flott sang og musikk i en årrekke. Pål vokste opp i Hafsøy sammen med mor, far og 2 brødre. Han viste tidlig at musikk skulle bli hans kall her i livet.

Pål Rake begynte å skrive sin egen musikk da han var rundt 11-12 års alderen. 14 år gammel skrev han et bestillingsverk til en festival i Egersund, og som 15 år gammel sang han for første gang i en hovedrolle i en lokal oppsetning.

På videregående skole mottok Pål talentpriser, og han måtte ta deler av videregående som privatist, fordi han måtte kombinere skolen med turnévirksomhet. 18 år gammel ble han tilbudt plass på Paul McCartney-skolen i Liverpool, men han valgte heller å spille Trompet i HMK Garde, som senere ble til siviltjeneste som kirkemusiker i Oslo.

Rake tok i 2014 med sin mastergrad i popmusikk. I løpet av disse studieårene mottok han priser og stipender, og fikk gode kritikker på konserter og plateanmeldelser. Sangen «Får du som fortjent» fra 2010 ble A-listet på radio.

Rake ble kjent for hele landet som finalist i The Voice høsten 2013 der han ble blandt de 5 beste

Pål Rake har de siste årene jobbet med nasjonale og internasjonale utøverne i musikkbransjen, og kom 5.februar i år ut med debutalbumet «Hørrekje te».

Siste gang han opptrådte i okka by, var på julaftenen på Frelses, noe han har gjort også andre år. Der sang han bl.a den nydelige sangen «Når himmelen faller ned». Det er godt å se at mannen ikke har fått kjendisnykker, det viser han ved å stille opp ved en slik anledning.

Vi er stolte av at Pål Rake er fra Egersund

Les mer om Pål på Facebooksiden  eller hjemmesiden  hans.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s