Det er i motbakke det går oppover.

Tungt i Egersund
Fra TV2’s nyhetsending på fredag

På fredag var det nok mange som fikk tacoen i halsen da TV2 sendte en reportasje fra Egersund. I 21-sendingen fikk vi høre at det var krise i byen og i kommunen med nedbemanninger ved Aker og de ringvirkninger dette medfører. Arbeidsledigheten i Eigersund har økt med 123% det siste året, og mange næringer i kommunen sliter.

KlubblederPå få år har 2.200 konsulenter og innleide arbeidere ikke fått forlenget kontrakt ved Aker Solutions. Arbeidsstokken har blitt redusert med 75 % i samme periode. For de 600 faste ved Aker, er det stillere ute i hallene på søra. Flere hundre av disse kan bli permitterte hvis ikke hjørnesteinsbedriften får nye ordre. En bekymret klubbleder ved Aker, Oddvar Hølland, forteller at han har opplevd 2 store nedbemanninger på de 30 årene han har jobbet ved bedriften, men at det aldri har vært så gale som nå.

Direktør Gran HotellUtfordringene ved Aker har store ringvirkninger for Egersund og resten av kommunen. Direktør Geir Sølve Sleveland ved Grand Hotell kan fortelle om flere tomme rom ved hotellet og mindre bruk av andre fasiliteter ved det 140 år gamle hotellet i byen. Han sier at hotellet strever for å unngå ytterlige kutt av ansatte, og han er bekymret for situasjonen. Sleveland håper det snart skjer noe som kan bedre situasjonen for Grand.

EiendomsmeglerOgså eiendomsmeglere merker godt de vanskelig tidene. Eiendomsmegler Sverre C. Bertelsen ved Eiendomsmegler1  kan fortelle om brems i boligmarkedet. Det tar i dag dobbel så lang tid å få solgt boliger enn tidligere.

 

 

Folk på gatenI følge TV2 er også stemningen blant byens og kommunens befolkning preget av nedgangstidene. Innslaget viser nesten tomme gater i sentrum, og Anne-Beth Mydland og Anne Grethe Ege blir intervjuet om situasjonen.

 

 

Det heter at «det er i motbakke det går oppover». Men for at det igjen skal gå oppover i Eigersund, er det flere rammefaktorer som må på plass. Aktivitet ved Aker Solutions er den viktigste faktoren for økt aktivitet i Eigersund. Men også kommunens innbyggere kan gjøre en forskjell.

Vi i Egersund Avis hadde et innlegg der vi kom med innspill om hvordan vi kan få mer liv i sentrum og på torget (se innlegg ved å trykke HER) Mer liv og handel i byen og ellers i Eigersund er ekstra viktig nå for at våre lokale butikker, hotell, spisesteder og bedrifter skal klare seg bedre gjennom de tøffe tider som vi er inne i.

Vår sterke oppfordring i disse utfordrerne tider er å bevisst bruke LOKALE elektrikere, rørleggere, byggfirma, bilverksteder, butikker, spisesteder osv. På denne måten kan våre bedriftene lettere holde hjulene i gang mens vi venter på bedre tider som heldigvis alltid kommer.

La oss ta vare på OKKA BY og OKKA kommune ved å støtte opp om det lokale næringslivet.

 

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s