Brannstasjonen flyttes til Årstaddalen.

Brannstasjonen

Dette er en av mulige lokasjoner som Planteknisk utvalgs skal ta stilling under sak 056/16 Lokalisering av felles base for Teknisk avdeling på et møte i utvalget 08.mars.

Under møtet vil det bli behandlet om det skal anbefales en felles base for Teknisk avdeling eller om Brannstasjonen skal bygges separat. Uansett kan det se ut som, ifølge sakspapirene, at Brannstasjonen er på vei ut av sentrum.

Skjermbilde 2016-02-24 06.35.32Hvor Brannstasjonen så skal ligge, kommer an på innsatstiden i forhold til sykehuset og trehusbebyggelsen i sentrum. Innsatstid består av: 2 minutter til alarm og påkledning, kjørtid og 2 minutter til klargjøring på brannstedet.

For å kunne dekke innsatstiden, som er på maksimalt 10 minutter, har brannsjefen satt noen ytre grenser for hvor stasjonen i det hele tatt kan ligge. Disse grensene går ved Jærveien 15, Eigerøy bro, Lygre (ved FK-butikken) og Krysset til Bakkebø.

Mulige lokasjoner for en eventuell ny brannstasjon, er dermed meget begrenset. Langholmen, Åsane og Årstaddalen ser ut til å være 3 aktuelle steder stasjonen kan bygges.

Så gjenstår det å se hva Planteknisk avdeling og senere kommunestyret kommer frem til i sine behandlinger. Går Kommunestyret for en felles base for Teknisk avdeling der brannstasjonen ligger under, kan det se ut som Bøe-tomten i Årstaddalen er det best egnede stedet. Innen en avgjørelse blir tatt, er muligens den tomten dog allerede opptatt. Men det er bare noe vi har hørt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s