«Vibå» sett på Jæren

2016-02-10 09.56.10Ved Kvassheim fyr i dag

Når vi skriver midten av februar, er det ikke uvanlig at vårtegnene melder seg sterkere på Jæren enn noe annet sted i landet. Så er også tilfelle i år. En kjøretur over vakre Jæren i dag, ga skikkelig vårfornemmelse. Det har begynt å spire på jordene, og de begynner å bli grønnkledde.

En bonde vi snakket med mente at han hadde sett «vibå» for et par dager siden. Om dette var den jærske måten å skryte på, siden det vanligvis er i det tidligste laget, skal være usagt. Men det ikke uvanlig å observere denne folkekjære fuglen i slutten av februar og begynnelsen av mars, så det påstås ikke at jærbuen slo en skrøne.

Og har vipen kommet til Jæren, er det nok ikke lenge før den er på plass i Egersund.

 Følg Egersund Avis på facebook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s