Døgnåpne butikker i Egersund

DøgnåpneRema 1000 i Årstaddalen kl.22.00 i kveld

Døgnet har 24 timer, heter det. Men de fleste må jo sove noe timer hver natt. De store dagligvarebutikkene utvider stadig åpningstidene sine i Egersund. Rema 1000 og Kiwi i Egersund kan skilte med åpningstider på mellom 15 – 17 timer i døgnet. Den «gjennomsnittlige» egersunder kan med andre ord handle når hun eller han måtte ønske det.

Mange vil nok mene at dette ikke kan lønne seg for de som driver butikkene siden disse stort sett er folketomme grytidlig morgen eller sent på kvelden. Man tror at lønnsutgiftene spiser opp det butikkene tjener på de få kundene som stikker innom når resten av egersunderne stort sett sitter hjemme og ser på 21-nyhetene, sporten og været.

En av kjøpmennene i byen kan fortelle at lønnsutgiftene er de samme om en åpner kl.07.00 eller senere. Noen av de ansatte er allerede på jobb så tidlig for å gjøre forberedelse for dagen. At de da samtidig åpner dørene for kundene når de allerede er på jobb, koster dermed ikke butikken en krone ekstra i lønn. Kjøpmennene leker, med andre ord, ikke butikk. Butikken skal jo gå rundt.

I «gamle dager» åpnet dagligvarebutikkene kl.09.00 og stengte 16.30. Egersunderen fikk mat på bordet da også. Og skulle en mangle noe hvis gjester plutselig dukket opp og bespisning måtte ordnes mens butikken var stengt, kunne en ringe til kjøpmannen. Han kom da ned til butikken og låste opp slik at vertinnen fikk handle og gjestene kunne kose seg med noe godt til kaffen. Det var tider det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s