Jubler IKKE for 11 kroner dagen.

Det som kunne høres ut som et godt statsbudsjett da Regjeringen og SV la det frem i går, viste seg å være en formidabel nedtur for blant andre minstepensjonistene som sårt hadde trengt et kraftig økonomisk løft.

Statsbudsjettet gir enslig minstepensjonister kun 4.000 kroner mer å rutte med i året, med andre ord 333 kroner mer i måneden eller rundt 11 kroner dagen. Gifte eller samboende minstepensjonister får ingenting.

I Debatten på NRK i går ble det vist til at en enslig minstepensjonist i dag har en pensjon på 209.500 kroner. Fattigdomsgrensen* i Norge for de som bor alene er beregnet til 247.000 kroner. Med andre ord ligger minstepensjonen hele 37.500 kroner UNDER fattigdomsgrensen.

For ikke å være fattig, måtte en minstepensjonist hatt 3.125 kroner mer i pensjon hver måned.

Hva gjør så Regjeringen og SV for å «hjelpe» de som har minst? Jo, de gir dem 333 skarve kroner mer i pensjon i måneden, 11 kroner dagen!! Statsministeren uttalte seg på nyhetene i NRK om at dette er et viktig bidrag som han tror minstepensjonistene jubler over. Minstepensjonisten som var til stede i Debatten på NRK, følte seg rett og slett ydmyket av Statsministeren.

Så i stedet for å få en pensjon på 209.500 kroner, vil en enslig minstepensjonist fra neste år få 213.500 kroner. Fortsatt 33.500 kroner under fattigdomsgrensen.

Regjeringen snakker om hvor viktig det er med et stramt og ansvarlig budsjett. Men er det ansvarlig politikk å la 137.100 minstepensjonister fortsette å leve under fattigdomsgrensen? Svaret gir seg i grunnen selv. Dette er ikke et velferdssamfunn verdig, enda mindre et å være stolt av.

Arild S Meland

*mindre enn 60 % av medianinntekten

Se hele Debatten på NRK her: https://tv.nrk.no/se?v=NNFA51112922

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s