David mot Goliat

Uten navnDa har våre politiker i Planteknisk vedtatt at Fiskervik ikke skal slettes med jorden, og den 18.desember skal kommunestyret ta en endelig avgjørelse om hytteområdet i Fiskervik skal saneres til fordel for industri på Eigerøy.

Fiskervik er et av Eigersunds flotteste fritidsområder og har vært i familien Feylings eie i 100 år, lenge før industrien ble opprettet på Kaupanes. Det er et idyllisk sted med fritidseiendommer og flere hytter i et gammelt kulturlandskap med flott beplantning.

18.desember skal altså våre politikere i kommunestyret bestemme om dette bevaringsverdige området, som både politikerne i Planteknisk utvalg, Riksantikvaren og fylkesrådmannen har slått fast har en kulturhistorisk verdi, skal saneres til fordel for industrien. Dette vil i så fall bli et av tidenes største overgrep når det gjelder eiendomsretten i kommunens historie

Vi må kunne stole på at våre politikere garanterer at eiendommene våre er trygge og ikke vil bli raserte pga utbygging av industri som kan finne lokaliteter andre steder som ikke kommer i konflikt med kommunens innbyggere.

Mange næringslivsaktører er interessert i å få kloa i området, og det er forståelig siden området ligger strategisk til i industriutviklingen i Egersund. Men som et stort apropos kan det nevnes at sanering av Fiskervik vil bety flere titalls millioner kommunale kroner i erstatning for de som eventuelt mister fritidseiendommene sine. Hvor skal disse pengene tas fra i en allerede stram kommuneøkonomi der bevilgningene til de ulike etater i det nye kommunebudsjettet er skåret inn til beinet og vel så det? Eksempelvis må skolene spare 8 millioner høsten 2018 og deretter 16 millioner hvert år.

Våre politikere skal ikke bare ta hensyn til industriutviklere og bedrifter, de er også valgt for å ta vare på innbyggerne som stemmer på dem og deres eiendommer i kommunen.

Det burde være en selvfølge at saneringen av dette unike område ikke vil finne sted, men vi får nå se hvilke hensyn som blir tatt og hvilke makt som rår i Eigersund kommunen. Det blir interessant å se om kommunestyret lar Goliat (les; industriinteresser) vinner over David (les;eierne av fritidseiendommene) i denne saken.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s