Egersund – en god by å bo i

Uten navn111

Når det er noe vi misliker, har vi en tendens til å irritere oss og klage over dette. Innleggene her på Egersundsbloggen har til tider hatt en negativ fokusering på spesielt parkeringsordningen i byen, vindmøller og søppelhåndteringen i kommunen. Mange er nok leie av å lese om disse sakene, og det er jo forståelig. Det kan selvfølgelig komme av at flere synes det er flott at det har blitt mer orden på parkeringen i Egersund. Andre synes det ikke gjør noe at vindmøller blir satt opp i distriktet vårt. De mener at dette vil ha en miljømessig gevinst som våre kommende generasjoner får nyte godt av gjennom reduserte utslipp av miljøskadelige gasser. Mange er også fornøyde med søppelhåndteringen som de synes er enkel og grei. Vi er alle forskjellige med ulike meninger. Heldigvis.

Å gå rundt å irritere seg, spesielt over saker og ting som mer eller mindre er opp og avgjort, fører sjelden til noe godt. Dette kan ta bort litt av fokuset på alt som er bra rundt oss, noe som kanskje har skjedd på denne bloggen til tider. Det meste er jo heldigvis bra. Det å bo i vår del av verden, som i Egersund, er et privilegium som de fleste av oss tar for gitt. Vi tenker ikke alltid over alt det gode vi har rundt, selv om mange selvfølgelig til tider sliter med ulike ting som er vanskelige.

Etter min mening, er det veldig mye som er bra i Egersund og i resten av kommunen vår. Vi har blant annet gode skoler og barnehager for barna våre, et rikt idrett- og kulturtilbud, flotte turmuligheter både til lands og til vanns med en fantastisk natur, gode transport- og kommunikasjonsmidler, gode helsetilbud med ansatte som står på for å hjelpe andre og kommunepolitikere som stort sett prøver å ta avgjørelser i beste hensikt med tanke på å gjøre det bedre for oss innbyggere.

Selvsagt er ikke alt rosenrødt heller ikke i vår kommune. Men hvis vi ser bort fra det som kanskje ofte egentlig er bagateller for mange av oss sammenlignet med hvordan andre har det rundt om i verden, har de flest av oss det veldig godt.

Når det er sagt, er det selvsagt viktig å gi beskjed om det som kunne vært bedre. Bare på den måten kan vi videreutvikle samfunnet vårt slik at det blir enda bedre. Derfor er det viktig å delta i diskusjoner og komme med innspill til politikerne våre. Det må også være lov å gi beskjed om det vi mener er urettferdig og feilslått politikk, men da på en ryddig og fin måte uten at det tar fokus bort fra at for de aller fleste er Egersund tross alt en god by å bo i 🙂

Arild S. Meland

Én kommentar Legg til din

 1. Parkeringsordningen slik den er nå, er det verste som er innført. Det tar fra meg og mange lysten til å ferdes i sentrum, være sosial der, og gjøre innkjøp. Dette er en ordning som deler av ikke fungerer, nemlig avgiften. Kun vakten fungerer på det som var problemet.

  Ting som du sier er opp og avgjort går jo an å vurdere på nytt. Det nytter i alle fall ikke å argumentere for det som du gjør.

  Og ja, det ødelegger for positive ting. Det er ikke vårt problem, men politikernes som har laget det til.

  Utgangspunktet var jo vanskelighetene i sentrum. Ikke langtidsplassene og boligområdene.

  Jeg har andre steder fortalt hvordan jeg kunne tenke p-reguleringen i sentrum kunne ordnes.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s