Ikke kast den gamle FM-radioen

4839656-old-radioDet gikk dessverre prestisje i å innføre DAB-radio på Stortinget, og snart nærmer det seg tiden der FM-senderne stenges for alle riksdekkende radiokanaler. I Rogaland er datoen for nedstengning av radiokanalene fra NRK satt til 21.juni, resten av kanalene forsvinner i september. Rundt om i hundrevis av hjem og biler i Eigersund står det kanskje 1000-vis av radioer som ikke lenger vil fungere.

Radioen har de aller fleste vokst opp med. 9-timen, reiseradioen, nyheter og lokalsendinger har runget i de 1000 hjem. Hva skal vi nå gjøre når det blir stilt?

Selvsagt finnes det gode alternativer. Radio på internett, på mobilen eller på parabol-, kabel- eller riks TV. Men det blir noe tungvindt for alle og vanskelig for de som ikke er gode på internett og sånn.

«Det er jo bare å kjøpe seg en DAB-radio», vil nok mange si. Og det må vi jo. Men da holder det jo ikke bare med èn DAB-radio. Undertegnede har f.eks. 2 biler med FM-radio, 1 på kjøkkenet, 1 i stua, 1 klokkeradio på soverommet og 1 FM-mottaker i hørselsvernet. Disse apparatene brukes mer eller mindre daglig. Å kjøpe DAB-adapter til alle apparatene er uaktuelt, så nå blir de fleste altså nesten ubrukelige.

Heldigvis er redningen ikke langt unna. Lokalradiostasjoner vil i mange år fremover fortsatt kunne sende på det FM-nettet vi bruker i dag. I Egersund har vi ikke mange alternativer når det gjelder lokalradio. Radio Nordsjø er en lokalradiostasjon mange i Eigersund allerede i dag hører på.

Radio Nordsjø sender «live» over hele Dalane hver eneste dag med lokale nyheter, sport, vær, trafikk og reportasjer i tillegg til musikk. Radiostasjonen er blant Norges mest populære målt i oppslutning i eget dekningsområde, og 34% av befolkningen i dekningskommunene i Dalane oppgir i en radioundersøkelsen fra TNS Gallup at de hører på Radio Nordsjø. Og selv om målgruppen for kanalen nok er for de rundt 40 år og nedover når det gjelder musikken de spiller, skader det jo ikke oss «litt opp i årene» å høre litt moderne og fine musikk. Faktisk spiller de mye 80-tallsmusikk også, så da så… 🙂

Det at FM-nettet nå snart slukkes vil gi Radio Nordsjø en helt ny posisjon i området vårt. Med sannsynligvis langt flere lyttere fra juni av, åpner det seg mange nye muligheter for radiostasjonen. Så da venter vi i spenning på fortsettelsen 🙂

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s