Torvgården tømmes

2016-02-11 13.52.53 HDR
Torvgården i sentrum

Mange ulike aktører har vært leietakere i Torvgården. Byggets kanskje mest kjente leietaker fra starten av, var Grand Inn som leide her fra da bygget ble åpnet i 1965. Ellers holdt blant andre Posten til her i flere tiår.

Posten la ned kontoret  i 2014 etter 45 år i Torvgården. De siste som holdt til her, var Bykjernen med turistinformasjon og kafe. Bykjernen la ned sin virksomhet på våren 2015. Etter det har lokalene stått tomt. I april legger Amadeus ned, og nok et lokale i Torvgården blir ledig for nye leietakere.

Torvgården har en meget sentral plassering i sentrum, og det burde vært et attraktivt sted å drive forretning i. Hvorfor lokalene der Posten holdt til fortsatt står tomt, vites ikke. Men det ser dessverre ut som det ikke er enkelt å starte opp nye forretningsvirksomhet i Egersund. Dersom utleieprisene er for høye i forhold til mulig inntjening for aktuelle virksomheter, kan dette være en forklaring. Tidligere har EA fått vite at utleieprisen lå på rundt 500.000 kr i året, uten at vi kjenner dagens pris på å leie det tidligere postkontoret.

Egersund sentrum trenger vitale virksomheter som etablerer seg i byen. Dette skaper økt handel og aktivitet, noe Egersund har et stort behov for når vi ser hvor få som handler og bruker sentrum daglig. Det er derfor viktig at eventuelt nye leietakere har en profil som passer inn i bybildet og som samtidig kan generere økt aktivitet i sentrum.

Det er familien Grøsfjeld som eier Torvgården i Egersund.

Følg Egersund Avis på Facebook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s