Kommunestyret må snu i parkeringssaken

Kommunestyret i Eigersund mente at parkeringssituasjonen Egersund var uholdbar og avgjorde i desember at det skulle innføres parkeringsavgift i sentrum. Det skal koste en krone å parkere en til to timer, deretter må de besøkende betale en høyere avgift for de neste timene. På Gruset blir det langtidsparkering der det vil koste 60 kr dagen å stå, eventuelt 600 kr for en måned.

Siden vedtaket om parkeringsavgift ble vedtatt, har vi fulgt med på parkeringssituasjonen i sentrum på forskjellige dager og tidspunkt i ukene som har gått. Med unntak av i julestrien, har det stort sett til enhver tid vært god tilgang på ledige parkeringsplasser i byen.

Egersund har i alle år vært «byen med gratis parkering». Dette har vært et konkurransefortrinn vi har hatt i forhold til andre byer i regionen. Det har vært kjekt å kunne fortelle besøkende som leter etter betalingsautomatene i sentrum, at her i Egersund er det gratis parkering. Dette har vi opplevd flere ganger bl.a. under arrangementer som Julebyen.

Det viktigste er dog at vi egersundere som bruker sentrum, har kunnet gjøre dette på en enkel og grei måte uten å måtte løpe rundt med en-kroningen og finne en automat i øsende pøsregn, et vær som vi dessverre alt for ofte er velsignet med her i okka by.

Sentrumsforeningen er naturligvis bekymret over hva parkeringsavgiften vil gjøre med handelen i sentrum. De som er innom sentrum på dagtid, har nok lagt merke til at det ikke akkurat er kø i butikkene. Bekymringen går på at det vil bli enda færre handlende i sentrum når parkeringsavgift blir innført.

«Det er ingen skam å snu» har vi lært når det gjelder skituren. Dette bør også gjelde der politiske avgjørelser blir tatt. Så satser vi på at våre politiker har pondus nok til å gjøre akkurat det i denne saken.

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s