Bruk lokale butikker og tjenester ❤

En landsoversikt viser at over 10 prosent av de fysiske butikkene, flest innen detaljhandelen, har forsvunnet i Norge de siste 10 årene. I enkelte fylker har nedgangen vært enda større, for eksempel i nabofylket Agder.

De to viktigste årsakene til denne «butikkdøden» er som kjent de store handlesentrene og ikke minst netthandelen.

Netthandel har selvsagt ingen positive ringvirkninger her i Egersund eller på de fleste andre steder i landet slik lokale vare- og tjenestetilbud har. Tvert imot er netthandel, der flere nettbutikker opererer fra utlandet, et stort problem for svært mange butikker rundt om i det ganske land.

Det er vanskelig å konkurrere med store nettbutikker på pris og utvalg siden disse selger store volum og dermed har bedre betingelser ved innkjøp. I tillegg har nettbutikkene lavere driftskostnader siden de ikke har fysiske butikker med alle de kostnadene det fører med seg.

Det fører heller ikke til noen positive lokale ringvirkninger dersom man drar bort fra hjembyen sin og handler på de store handlesentrene. Her er i Egersund gjelder dette når man reiser nordover til Ålgård, Klepp, Sandnes eller Stavanger. Disse store handlesentrene kan også ha lavere priser og større utvalg som nettbutikkene siden kundemassen her er mye større.

Nå er det helt forståelig at man ønsker å benytte seg av lavere priser med en prisstigning her i landet som er så høy som den er. Flere og flere må tenke mer over hvordan de bruker pengene når blant annet drivstoff-, strøm- og matprisene er høye. Og da er gjelder det å få mest mulig ut av de pengene man har igjen å rutte med etter at alt det andre er betalt.

Heldigvis er utvalget og variasjonen av ulike varer og butikker her i Egersund bra til å være en liten by, og ofte kan man få gode tilbud også her. I tillegg er det lettere å bytte varer eller reklamere her siden man da slipper å reise nordover igjen dersom man har handlet der. Og når vi har drivstoffpriser langt opp på 20-tallet, koster det en god del å kjøre frem og tilbake til de store handlesentrene. Så ender det vel ofte med at man bruker mer penger og handler mer enn man hadde tenkt å gjøre når man først tar turen 😉

I tillegg er det mange andre fordeler med å bruke lokale butikker og bedrifter:

… å handle LOKALT bidrar til at bedrifter kan opprettholde et bredt og godt vare- og tjenestetilbud i Egersund og omegn.

… å handle LOKALT fører til at bedriftene kan gi ungdommene sommerjobb og andre en fast og trygg jobb i byen og kommunen vår.

… å handle LOKALT gir bedriftene våre muligheter til å støtte lokale foreninger og idrettslag.

… å handle LOKALT bidrar til at bedrifter kan sponse premier til skolearrangementer eller ulike aktiviteter.

… å handle LOKALT i Egersund og omegn gir deg mye mer enn bare produktene eller tjenestene du kjøper – lokal service er viktig.

… å handle LOKALT er med på å skape et levende sentrum i Egersund

Oppfordringen blir da at vi bruker lokale butikker og tjenester så ofte vi kan og har muligheten til. Det er jo hyggelig og viktig med et levende sentrum, med fysiske butikker i landets koseligste by; Egersund ❤

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s