Velkommen til byen det er lett å bli glad i

Egersund er en av landets flotteste byer. Her finner du stort sett det du trenger til daglig, og det du mangler er bare en kort tog- eller biltur unna. Det er mye som skjer i Egersund gjennom hele året av ulikt slag. Og når det ikke skjer noe i byen, er det fredelig og godt i Egersund.

Her er noen av grunnene til at det kan være en god ide å flytte til Egersund:

Sentrum: «Sørlandsbyen på Vestlandet» blir Egersund by ofte kalt. Dette har selvsagt med geografisk plassering å gjøre. Men også når det gjelder byens bebyggelse, er denne på mange måter lik sørlandsbyene du finner i nabofylket vårt i sør med koselige hus i gamlebyen. I sentrum finner du det meste du trenger, og ingenting er koseligere enn å ta seg en tur i gågaten, i gamlebyen og på kaien. Hauen ligger som en perle midt i sentrum og viser litt av Egersunds historie og hvordan byen en gang har sett ut.

Næringslivet: I Egersund finner du mange flotte bedrifter med gode medarbeidere. Bl.a innen det marine, er Egersund langt fremme. Byen og kommunen er store og gode på fisk, navigasjon til havs, konstruksjon og bygging av innretninger til offshoresektoren. I tillegg kommer selvsagt jobber innen kommunesektoren samt vare- og tjenestetilbudet i Egersund og resten av kommunen.

Boligmarked: I Egersund og omegn er det et et stort utvalg av eneboliger og leiligheter til salgs. Her finner du er et godt hjem til en rimelig pris i forhold til prisen du må betale for en bolig i byene og tettstedene nordover.

Pendling: Egersund er endestasjonen av Jærbanen, så her er det enkelt og greit å ta toget nordover til Jæren, Sandnes og Stavanger. Mange som bor i Egersund, pendler på jobb eller skole til ulike steder langs Jærbanen. Og turen på toget tar ofte ikke lengre tid enn mange bruker for å komme seg til og fra jobb i rushtiden i Stavanger og Sandnes. Det er dessuten flere daglige bussavganger både nordover og sørover, og regiontoget stopper her dersom du skal videre sørover.

Bompenger og parkering: En svært kostbar bomring er innført nordover f.eks i Stavanger og Sandnes. . Mange får tusenvis i ekstra årlige utgifter. I Egersund har vi ikke bompengering og ingen planer om det heller. Dessuten koster det bare et par tiere for å parkere noen timer midt i sentrum, og kun 60 kr for et helt døgn. Dette er bare småpenger sammenlignet med parkeringsutgifter andre steder.

Det offentlige tilbudet: Eigersund kommune drives på en god måte. De enestående menneskene innen bl.a skole, helsevesen og andre kommunale etater gir deg gode velferdstjenester. I Egersund er det selvsagt også videregående skole så ungdommen slipper å reise for å ta utdannelse. Og tar du utdannelse f.eks ved Universitetet i Stavanger, er det ingen problem å ta tog og buss til og fra Egersund.

Lag og organisasjoner: Ser en på listen over lag og organisasjoner i Egersund, er denne rett og slett imponerende. Vi har et svært variert tilbud til barn, ungdom og voksne.

Naturen: Eigersund kommune har en fantastisk natur med store variasjoner. Med Eigersunds deilige kyst med havet like utenfor stuevinduene våre til høye fjell og dype daler innover kommunen, er området vårt et av landets flotteste. Her har du gode muligheter for turer og rekreasjon i kommunen som mange flittig bruker. Er du glad i å gå eller renne på ski om vinteren, trenger du ikke kjøre langt. Mydland, Sirdal og Stavtjørn er populære steder i så måte.

Frivillighet og dugnadsånd: Egersund har beholdt mye av frivilligheten og dugnadsånden som dessverre er på retur i store deler av landet vårt. Mange egersundere står på og gjør en stor forskjell for folk som har behov for hjelp og tilbud de trenger for å få et bedre liv. Mange er gode på å hjelpe hverandre, og flere ting i Egersund blir fremdeles ordnet gjennom 1000-vis av dugnadstimer. Dette gjelder både i frivilligheten, velforeninger, lag, organisasjoner og lignende.

Festligheter: I Egersund arrangeres det mye kjekt i løpet av året. Bluesfestival, Visefestival, Ølfestival, Egersundsugå, Fiskeriets dag, Nordsjørittet, Oktoberfest og Julebyen er bare noe av det som skjer i byen.

Så da er det bare å sjekke boligmarkedet og begynne å planlegge. Alle er hjertelig velkommen til Egersund 😍

Arild S. Meland

Nyttige linker om Egersund

Boliger   –   Eigersund kommune   –   Skolen i Eigersund   –   Visit Egersund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s