Det er lov å bruke hodet


I gårsdagens Dalane Tidende var det et lengre innlegg om hvor godt alt fungerer i Eigersund Parkering. Brukere er stort sett fornøyde, men litt flere enn forventet får parkeringsbøter. Antall kortidsparkeringer øker mens langtidsparkeringer er stabil. Parkeringsavgiften økes ikke, og det er forventet et solid overskudd. Så da er vel alt fryd og gammen?

Det som det ikke står noe om i artikkelen, er at størsteparten av overskuddet kommer fra kommunens egne biler. De ulike etatene i kommunen må ta fra et allerede meget stramt budsjett og betale parkeringsavgift. Bare Helse- og omsorgsetaten må alene betale over 60.000 kroner til Eigersund parkering som eies av nettopp Eigersund kommune!!!

Her TAR altså Eigersund kommune penger FRA Helse og omsorg og GIR pengene til Eigersund parkering som bl.a bruker pengene til å betale tilbake lån TIL Eigersund kommune. Det er nesten som man ikke tror det er sant!

På forsiden av DT får vi inntrykk av at avgiftene IKKE vil øke. Det er jo flott. Men vi leser også at dette bare er på kort sikt

Les dette sitatet av daglig leder i Eigersund Parkering Arne Stapnes fra artikkelen :

«….Samtidig regner vi med at tallet sanksjonene (les; parkeringsbøter) før eller senere vil gå ned. Dette betyr at vi etter hvert må gjøre noe med (les; øke) avgiften da overskuddet vil bli mindre og mindre. Dette henger sammen med at kostnadene våre vil øke, først og fremst til lønn, forklare den daglige lederen.»

Dette er vel det frekkeste vi har hørt fra den kanten. Dersom altså alle er «lovlydige» og betaler når vi parkerer, blir vi STRAFFET med høyere parkeringsavgifter! Du tror det ikke før du leser det!!!

At prisene uansett årsak ville gå opp, ble det advart om, bl.a på Egersundsbloggen og Smånytt fra Egersund, lenge før parkeringsordningen ble vedtatt og innført. Og nå vil økningen etterhvert komme. At det går an!!!!

Nå må politikerne i kommunestyret ordne opp i galskapen. De ulike kommunale etatene må selvfølgelig få slippe å betale parkeringsavgift til kommunens eget parkeringsselskap.

Videre må kommunestyret instruere Eigersund parkering om heller å kutte utgifter i fremtiden enn å velte økte utgifter i selskapet over på byens og kommunens innbyggere i form av økte parkeringsavgifter.

Det er lov å bruke hodet……

Arild S. Meland

2 kommentarer Legg til din

  1. Jan Sigurd Dversnes sier:

    Det er lov å bruke hodet ja, noe mange ikke kan, derfor må vi ha Parkeringsselskap, for å drive voksenoppdragelse. Hadde alle voksne fulgt reglene om parkering før 2015, (altså maks 2 timer på torget) så hadde vi ikke trengt det systemet vi nå har. Det er dessverre slik at du og jeg alltid ønsker å utfordre reglene, og da blir konsekvensene stadig skjerpet. Vreden bør vendes mot Hvermannsen og ikke mot parkeringsselskap eller kommunen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s