Håpløs bruk av kommunale midler.

Skjermbilde 2017-08-24 20.34.49

De fleste eigersundere har nå mer eller mindre vendt seg til avgiftsparkering i Egersund, og en hører også at flere er fornøyd med ordningen som fungerer bra og parkeringsvaktene som er hyggelige og hjelpsomme. Eigersund parkering går dessuten med overskudd, og en skulle tro at alt var bare fryd og gammen.

Mange har likevel spurt seg hvordan Eigersund parkering kan gå med overskudd. Avgiftene for parkering for privatbilister er svært lav, ofte bare et par kroner for en tur på byen.

Svaret på hvorfor parkeringsselskapet går med overskudd, er muligens at de ulike kommunale etatene må bruke deler av sine budsjetter til å dekke parkeringsavgifter som også de må betale. Dette har også blitt omtalt ved tidligere anledninger og er dermed ikke en ny sak.

Et eksempel på dette er Helse og omsorgsetaten. Den må betale 60.000 kr i året for å få parkere bilene sine rundt om i byen. Dette er penger som i utgangspunktet er tenkt brukt til enda bedre helsetjenester i kommunen. De andre kommunale etatene har samme ordning der deler av budsjettene må settes av til dekking av parkeringsavgift i Egersund.

Hva etatene samlet sett må ut med i utgifter til Eigersund parkering kjennes ikke. Men en skulle tro at det blir en stor sum som heller kunne gått til å serve kommunens innbyggere. Dersom noen som leser dette innlegget kjenner til den totale summen avgifter kommunen må betale til et parkeringsselskap som politikerne i Eigersund selv har vedtatt, hadde det vært interessant å få greie på dette.

Jeg synes ikke Eigersund kommunen skal bruke kommunens midler og skattebetalernes penger til å «sponse» Eigersund parkering, spesielt siden parkeringsselskapet ble vedtatt og opprettet av våre egne politikere i kommunestyret. Dette blir, etter min mening, helt feil bruk av kommunale midler. Kommunale biler som blir brukt til å gi kommunens innbyggere de tjenestene vi får i dag, burde selvsagt ikke bli ilagt parkeringsavgifter. Her er det snakk om å bruke sunn fornuft.

Arild S. Meland

2 kommentarer Legg til din

 1. Geir Risa sier:

  Det går ikke an å utale seg med svaret på, og muligens i ett og samme avsnitt. (Refererer til avsnitt 3). Før dette gikk i trykk burde en kansje undersøkt dette med kommunen, i stedet for å henge de ut. Faktum er at ansatte i kommunen betaler på lik linje med andre for sine private biler. Om tjeneste biler brukt i tjeneste, skal betale er jo et annet spørsmål. Jeg vil tro at de fleste tilfeller er det snakk om kort tidsparkering. Og at det ikke blir mange kronene av dette. Og tror at arbeidere koster dette selv i mange tilfeller.

  Liker

  1. Egersundsbloggen sier:

   Selvsagt skal kommunale ansatte betale avgift i privat ærend som alle andre. I innlegget er det jo kun snakk om de kommunale bilene som bør slippe å betale når de ansatte utfører tjeneste til innbyggerne. Her betaler kommunen forholdvis store summer som jeg mener heller burde bli brukt til å utføre tjenester for innbyggerne. Beklager dersom ikke kom klart nok frem i innlegget

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s