Den siste spikeren i kisten

Aldri har vi sett maken til politisk selvmord av en sittende regjering. Med utnevnelse av 2 nye statsråder, viser Statsministeren i denne saken total mangel på skjønn. At opposisjonen ikke deler Regjeringens syn og politikk, er ikke overraskende. Men nå må også tilhengerne av dagens Regjering og støttepartiene våkne opp.

Spørsmålet er om vi i det norske samfunnet ønsker regjeringstopper som står for det motsatt av det majoriteten i Norge står for. Rasisme og undertrykkelse er kvinnene våre, hører, for de aller fleste, historien til. Nå ser det ut som dette mer eller mindre aksepteres i Høyre- og FRP regjeringen ved utnevnelse av statsrådene.

Med Per-Willy Amundsen som vår nye Justis- og beredskapsdepartementet, får vi en statsråd som i en årrekke har ytret seg på en rasistisk og fremmedfiendtlig måte. Er landet vår tjent med å ha en slik person som Justisminister?

per
Fra VG

Undertegnede mener et rungende nei. Vi trenger personer som er rause og prøver å skape samhold i samfunnet vårt i stede for splittelse. Våre nye landsmenn har kommet for å bli, og vi må prøve å integrere dem på best mulig måte. Da hjelper det ikke med en person som sprer frykt og hat i befolkningen til nye borgere av Norge slik Amundsen gjør.

Vår nye olje og energiminister heter Terje Søviknes. Han har vært en svært populær og dyktig ordfører i Os kommune i en årrekke. Også Søkviknes har vært negative til innvandringen bl.a ved å gjennomføre et innvandrerregnskap som forøvrig ga et annet resultat enn det han ønsket. Os kommune kom gunstigere ut med bosatte innvandrere enn uten.

Det Terje Søviknes fra FRP  er mest kjent for i resten landet, er dessverre hans seksuelle overgrep av en full 16-årig jente i år 2000. Selv om saken mot Søviknes ble henlagt av politiet i 2001, er dette en sak som har forfulgt han en årrekke.

terje
Fra Nationen

«Det er jo så mange år siden, dette må vi glemme og gi mannen en ny sjanse», vil nok mange mene. Og selvsagt fortjener de fleste en ny sjanse. Men selv om en kan tilgi og glemme, må man aldri akseptere at en godt voksen mann forgriper seg på en ung kvinne selv om det i lovens forstand ikke er straffbart å ha sex med barn over 16 år. Ved å tilsette Terje Søviknes som statsråd, kan man lure på om Erna Solberg ikke tar til etterretning det Søviknes gjorde for 16 år siden ved å gi ham denne høye stillingen i Regjeringen.

Så er spørsmålet om Erna Solberg og Regjeringen har satt den siste spikeren i regjeringskista med disse innsettelsene av nye statsråder. Det kan ikke begripes at Kristelig Folkeparti og Venstre kan støtte en slik regjering. KRF sier bl.a. om seg selv at de er rause og inkluderende med integrering og menneskerettigheter som viktig i sitt politiske arbeid. Da må de stå for akkurat det og dermed vise Regjeringen ryggen. Bare slik kan KRF, men også Venstre, vise hvem de EGENTLIG er og hva de EGENTLIG står for.

Til syvende og sist er det vi som velgere som skal vise veien videre i samfunnet vårt ved Stortingsvalget i september neste år. Denne vinteren, våren og sommeren får vi en viktig pekepinn på hva ALLE våre politikere fra alle partiene står for. Både sentrum og venstresiden i politikken, og da spesielt Arbeiderpartiet, viser også et nytt og mindre positivt ansikt enn tidligere når det gjelder innvandring, integrering og et varmere samfunn. Så her er det viktig å følge med på diskusjoner og debatter fremover, uansett hva en mener om de ulike sakene og hvilket politisk ståsted man har.

Til høsten bør vi stemme ut fra vår egen samvittighet og hva vi mener er rett og galt for fremtidens Norge. Bildet er ikke svart-hvitt, alle partier har gode og mindre gode saker de jobber for. Vår oppgave blir å plukke ut hvilke saker som er viktigst for oss, og stemme ut fra det uansett hvor vanskelig det til tider er. Undertegnede er iallefall i tvil.

Politisk kommentar: Arild S. Meland, fhv KrF-velger

Én kommentar Legg til din

  1. Jan Kleven sier:

    Hva er det med denne regjeringa og deres tilhengere. Har de en intern konkurranse om hvem som kan finne på mest mulig jævelskap?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s