Kvinner går ned på kne.

I morgen er det 29.februar og skuddår. Etter tradisjonen tro, kan kvinner kun fri til en mann hvert fjerde år når det er skuddår. Skulle mannen, mot formodning, si nei, hører det til tradisjonen at han blir bøtelagt. Kvinnen bør i så fall få et kyss, en symbolsk pengesum og tolv par hansker slik at hun kan skjule at hun har blitt forsmådd og dermed ikke har fått noen ring på fingeren.

Også i dag er det populært for mange kvinner å fri på skuddårsdagen. Så skulle noen menn der ute ikke være helt klar for å bli smidd i hymens lenker og frykter at hans kjære kommer til å fri, er morgendagen kanskje dagen for å skygge banen og bli borte frem til midnatt. For det å si nei til en kvinne som gleder seg til å kunne fri og har ventet lenge på denne sjeldne muligheten som skuddårsdagen gir, er helt utilgivelig.

Dette med hvem som frir, har selvsagt endret seg de siste årene. I dag er det ikke uvanlig at også kvinner frir ellers i året selv om det oftest er mannen som står for dette. Ingenting er vel mer romantisk enn en mann som går ned på kne foran sin utkårede.

En undersøkelse utført av The National Wedding Show viser at frieri og forlovelse i snitt skjer etter at paret har vært sammen i nesten tre år. Kvinner ville helst ha blitt fridd til noen måneder før, nærmere bestemt to år og åtte måneder inn i forholdet. Men den som venter på noe godt osv…

Å bli fridd til på skuddårsdagen vil for de aller fleste menn være en ære og en stor kjærlighetserklæring fra kvinnen i hans liv. Så til lykke alle dere kvinner der ute som har ringen klar i morgen 🙂

Arild S. Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s